Videón, ahogy egy idős sofőr a forgalommal szemben hajt fel az M3-asra

Startlap - Startlap
A felvételen jól látszik: a szabályosan közlekedő másik személyautónak esélye sem volt elkerülni a nagy erejű ütközést. A balesetet okozó 67 éves férfi négy gyermekkel együtt utazott. Esti hírösszefoglaló.

Videón, ahogy egy idős sofőr a forgalommal szemben hajt fel az M3-asra

A pénteken készült felvételen jól látszik: a szabályosan közlekedő másik személyautónak esélye sem volt arra, hogy elkerülje az ütközést, és nagy erővel csapódott neki a 67 éves férfi által vezetett kocsiba. Az, hogy nem történt közvetlenül ezután egy újabb baleset, csak a szerencsének és a többi autósnak köszönhető. Pedig a kereszteződésben gyakorlatilag eltéveszthetetlen a helyes me netirány, minden egyértelműen jelölve van. A balesetet okozó járműben négy gyermek is utazottÍme a videó és a további részletek.

A kormány 300 milliárdért berendelt lélegeztetőgépeiből irdatlan mennyiség meg sem érkezett augusztusig 

Arra alighanem senkit sem kell emlékeztetni, hogy míg tavasszal egyszerre legfeljebb 80 darab lélegeztetőgép üzemelt, a kormány mégis 300 milliárdot költött el egy 18 ezer darabos géptartalékra. Ezzel még a saját, eleve jócskán felülbecsült rémforgatókönyvükben meghatározott 8 ezres számnak is a 2,5-szeresét kötötték le. És most a KSH adataiból azt is megtudhattuk, hogy rengeteg lélegeztetőgép nem jutott el Magyarországra. Részletek itt.

Ki gondolta volna, de ebből jósolható, merrefelé számíthatunk a következő koronavírus-gócpontokra

Az izgalmas hírrel a Massachusets General Hospital állt elő. Az egyetem kutatásából az látszik, hogy az általuk vizsgált változóból akár hetekre előre következtethetünk arra, hol fut fel majd legközelebb a vírus. További információkért kattints ide.

Hadházy Ákos feljentése után nyomozást rendeltek el a hatvani képviselő körzetében

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hadházy Ákos független képviselő szerint a fideszes Szabó Zsolt területén, vagyis a Heves megyei 3. számú választókörzetben a “Boldog-módszerrel”, vagyis Boldog Istvánhoz hasonlóan intézhették a közbeszerzéseket. Az ügyről és annak legfrissebb fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Matolcsy György nem várt ötletet prezentált: 0%-os jegybanki lakáshitelt vezetne be

A megkérdezett szakértők megdöbbenésel fogadták Matolcsy György új írását a novekedes.hu oldalon, amelyben egy jelzálogfedezet nélküli, nulla százalékos jegybanki lakáshitel tervét prezentálta. Az “Új Otthon Program” fedőnév alatt a Nemzeti Bank elnöke az egyszintű bankrendszer részleges visszahozatalát vetíti előre, a piaci források szerint gyakorlatilag teljesen értelmetlenül, mivel miután kizárólag kormányzati kudarcokat sorol, mégis a jelenleg is jól működő piaci mechanizmusokat szeretné helyettesíteni újabb kormányzati megoldásokkal. Matolcsy György ötletéről, és az annak értékeléséről ebben a cikkben találsz egy alapos összefoglalót.

Pécsen is hét osztály került karantén alá

Miután péntek éjjel egy szombathelyi általános iskola hét osztályát helyezték járványügyi megfigyelés alá, hétfőn egy pécsi tanintézmény ugyancsak hét osztályát küldték haza az új koronavírus miatt. Ha érdekel, mi történt pécsi iskolában, akkor ezt a cikket olvasd el.

Szijjártó Péter: A magyar gazdaságnak minden esélye megvan arra, hogy a korszak nyertese legyen

A külgazdasági és külügyminiszter Liam Fox brit parlamenti képviselővel találkozott. Szijjártó Péter közös sajtótájékoztatójukon fejtette ki elképzeléseit az új világgazdasági rend kialakulásáról, és arról, miként lehet ezen folyamat egyik nyertese Magyarország. Bővebben.

Szentendrétől Csepelig átszállás nélküli tömegközlekedést, és 100 km/h-val száguldó HÉV-eket jelentett be az államtitkár

Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár részletesen tájékoztatott arról a Nagyszabású HÉV-fejlesztést, amelynek során nagyon komoly korszerűsítést terveznek, hogy egyetlen jeggyel suhanhassunk Csepeltől vagy Ráckevétől akár Szentendréig a légkondiban. Mit jelentene egy a gyakorlatban? Innen kiderül.

Jó hírek érkeztek a megmérgezett orosz ellenzéki politikusról

A német kormány hétfőn jelezte, hogy francia és svéd laboratóriumi eredmények is igazolják: Alekszej Navalnijt egy szovjet fejlesztésű idegméreggel mérgezték meg, a politikus stábja szerint Putyin rendelésére. Az augusztusban kórházba került politikus állapotáról az őt ápoló Charité kórház hétfőn jó híreket közölt. Minderről bővebben itt írnak.

Megdőlt a rekord: gigantikus készpénzhalmon ül Magyarország

Fotó: Bálint Porneczi/Bloomberg via Getty Image

A forgalomban lévő hazai készpénzállomány a 2008-as válság óta megállíthatatlanül növekszik, és augusztus végén már új rekord született. Tanulságos tény ezzel kapcsolatban, hogy az EU-ban két éve kizárólag Görögország, Lettország, Litvánia, Portugália és Szlovákia rendelkezett Magyarországnál magasabb GDP-arányos készpénzállománnyal. Mi ennek az oka? És miért aggódnakannyit a készpénzhasználat mértékén? Mit hozhat a jövő, vajon megállítható a készpénzforgalom növekedése, és milyen intézkedésekre számíthatunk? Erről szól ez a cikk.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter megszólalt a tavalyi fotókról, amiken együtt...

képcím

Első fotók a csütörtök esti tragikus budapesti balesetről

képcím

Sok budapesti várt erre - hiánypótló döntés született az...