Videófelvétellel cáfolja Hadházy az ügyészséget

Startlap - Startlap
Az MTVA székházban nem ő támadt rá a biztonságiakra, hanem fordítva történt.

Belső, biztonsági kamerás videofelvételt hozott nyilvánosságra Facebook oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, amin az MTVA épületében december 16-án történt dulakodás egy részlete látható – írja a 444.hu.

Bement, kidobták

Mint ismeretes Hadházy, más ellenzéki képviselőkkel együtt december 16-án ment be a közmédia székházába. Az MTVA valamilyen illetékes munkatársával próbáltak beszélni, és elérni, hogy a közmédiában ismertessék az ellenzéki képviselőt öt pontját. Bár országgyűlési képviselőként joguk van belépni bármilyen közintézménybe, és az ott dolgozóknak válaszolni kell a kérdéseikre, illetve mentelmi jog illeti meg őket, Hadházyt és Varju László DK-s képviselőt is erőszakkal dobták ki az épületből.

Az ügyészség szerint agresszív volt

A sokakat felháborító esetet követően több feljelentés is született, ám a Központi Nyomozó Főügyészség folyamatosan durvuló, a biztonsági őrökre támadó ellenzéki képviselőkről írt, illetve arról, hogy konkrétan Hadházy támadólag lépett fel a biztonságiakkal szemben, és erőteljes ellenállást tanúsított. Ezt az ügyészek a helyszínen készült videofelvételek és tanúvallomások alapján állapították meg, bár Hadházyt például egyáltalán nem hallgatták meg.

A videón más van

Hogy finoman fogalmazzunk, a most előkerült részlet némiképp árnyalja az ügyészség fentebbi véleményét, ugyanis azon az látszik, hogy a telefonjába beszélő Hadházyt egyszer csak elkezdik hátulról lökdösni.

Ez is érdekelhet

képcím

Több embert túladagoltak vakcinával a Gottsegen György...

képcím

Hadházy: 474 millióból egy nagy halom trágya lett

képcím

Vigyázat: hamis nyereményjáték terjed az Auchan nevében