Van két természetes rovarriasztó, ami valóban működik

Startlap - Startlap
Nagyon nem mindegy, milyen szert választasz, ugyanis a fogyasztóvédelmi teszten több népszerű növényi összetevő csúnyán megbukott, és hiába természetesek, nem mindegyik veszélytelen. Vasárnap délelőtti lustálkodós hírösszefoglaló.

Van két természetes rovarriasztó, ami valóban működik

A Consumer Reports (CR) fogyasztóvédelmi szervezet megvizsgálta a természetes rovarriasztók hatékonyságát. A teszt során két olyan anyagot találtak, ami tényleg távol tartja a vérszívókat, több más népszerű, növényi alapú összetevő viszont felsült. Sőt, van, amelyiknek a használata nem veszélytelen. Részletek itt.

A 700 éves túristvándi vízimalom egész Európában egyedülálló

A 788 lelkes Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen található gyönyörű ipari műemlék egy csodaszép területen fekszik, és különleges szerkezetének nincs párja a kontinensen. Mivel többször gondos felújításon esett át, ezért annak ellenére, hogy a levéltári anyagokban már 1315-ben felbukkan az épület, a mai napig alkalmas őrlésre, néha használják is. Itt egy szuper cikket találsz tele képekkel és videókkal, és Pogány Károly, a malom gondnoka mesél a helyi kincsről.

Élő videóban közvetítette az OMSZ a mentős lánykérést

Gáspár Róbert mentőautóval érkezett szerelme, Budai Gabriella munkaállomásához, aki szintén mentősként dolgozik. Apró, de mégis érdekes elem, hogy egy aktuális praktikus problémát is felvet a jelenet: a leendő menyasszony gumikesztyűben fogadta kérőjét. Íme a felvétel.

Singh Viki gyorséttermet nyit

A 34 éves énekesnő számára jelenleg a karrier az első, és állítása szerint hiába szereti a szakmáját, azzal csak “egy bizonyos szintig” lehet eljutni. Részletek itt.

Mennyire ismered Máté Péter dalait? Most letesztelheted

Máté Péter és a Főnix együttes 1970-ben. (Fotó: Fortepan)

A fiatalon elhunyt zenész munkássága megkerülhetetlen még ma is. No de vajon tényleg jól ismered Máté Péter szerzeményeit? Kattints ide, és tedd próbára tudásodat egy kvízzel!

Életre keltek a Disney-hercegnők káprázatos esküvői ruhái

Az Allure Brides és a Disney összefogásából született kollekció egyáltalán nem olcsó, de azért tegyük hozzá, hogy egy esküvői ruha szinte sose az. Ugyanakkor – szó szerint is – mesés öltözékeket álmodtak meg, így még akkor is érdemes erre a linkre kattintani, ha nem tervezel esküvőt, vagy csak bérelnéd a fehér ruhát.

Egy euróért árulják a házakat egy aranyos olasz faluban

A Calabria régióban lévő Cinquefrondi lakossága a lakosság megcsappanása miatt döntött úgy, hogy több más település után ők is jelképes ingatlanárakat vetnek be az élet felpezsdítése érdekében. A többi hasonló kezdeményezéshez hasonlóan itt is feltétel a házak renoválása, viszont ez elég olcsón megúszható, és az Aspromonte Nemzeti Park közepén található falu akciójának van egy másik nagy előnye is. Minderről bővebben itt írunk.

Már húszezerért vehetsz strapabíró medencét, amiben az egész család elfér, de a fémvázasok se megfizethetetlenek: segítünk választani, és mutatjuk a kedvenceinket

A nyárral együtt a strandszezon is megérkezett, ugyanakkor a többség legfeljebb pár napra engedheti meg magának a vízparti heverészéseket. Ha van kerted, akkor semmi sem akadályozhat meg abban, hogy a hőséget a saját medencédben vészeld át, ugyanis egy jó nagy fémvázas vagy egy felfújhatós medence beszerzése nem kerül olyan sokba. Ebben a cikkben bemutatjuk a két típus előnyeit és hátrányait, illetve több konkrét terméket is mutatunk, amiket egyesével vesézünk ki.

Erdős Virág: József Attila-díjjal a hátizsákodban biciklisfutárkodni még mindig nagyságrendekkel kevésbé gáz, mint mondjuk MMA-, NKA- vagy éppen Térey-ösztöndíjból élni

Interjú készült Erdős Virággal, aki az elmúlt három évben a Hős utcában kutatott, beszélgetett, összebarátkozott a lakókkal, fotókat készített a pusztulásról, majd a folyamat eredményeként megszületett legújabb kötete, a Hősöm. A költőnő jelenleg jobb híján futárkodással keresi a kenyerét, amit amúgy nagyon szeret, pedig pár napja csúnya balesetet szenvedett. Többek között ezekről, meg olyan izgalmas dolgokról kérdezték ebben az itt olvasható interjúban, mint például az, hogy mi egy költő feladata.

A csillagok elárulják, melyek lesznek a szerencsenapjaid júliusban

Fortuna istennő megosztja az ajándékait, 17. századi festmény az amszterdami Rijksmuseumból. (Fotó: Fine Art Images/Heritage Images/Getty Images)

Az asztrológusok szerint ebben a hónapban mindenkinek négy olyan nap jut, amikor igazán pozitív energiákat tapasztalhatnak meg, plusz négy kifejezetten baljós dátum is vár ránk. A szerencsenapokon bejöhetnek a számításaid, ha például szerelemre, vagy új munkára vágysz. Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

 

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Novák Katalin is beszállt Rákay és Fekete-Győr vitájába, a...

képcím

Milyen fát és mennyiért vesz a magyar: a normann a sláger, a luc...

képcím

A nagy csokimikulás-teszt: nem a legdrágább a legfinomabb