Kiemelt Hírek 2019. május 23.

Vajna örökösei óriási bevételre tettek szert

Startlap Kiemelt Hírek 2019. május 23.
Magyar érettségiző diák az EP-listán, dagad a földvita, Szijjártó a béremelkedésről. Esti hírösszefoglaló.

Hatalmas pénzt termeltek Vajna érdekeltségei

Közzétette beszámolóját Magyarország legnagyobb kaszinós cége, az öt fővárosi játékhelyet és a vegas.hu online kaszinót üzemeltető LVC Diamond Kft.  Az egykor filmproducerként is sikeres Andy Vajna éppen fél évtizede kapta meg a lehetőséget, hogy befektessen az üzletbe, ami mára már óriási hasznot hajtott a mostani tulajdonosainak, illetve az örökösöknek is. Az elképesztő osztalékról ide kattintva  tudhatsz meg mindent.

Lemondott Szeged MSZP-s alpolgármestere

MTI Fotó: Rosta Tibor

Solymos László (MSZP) korábban belekeveredett a szegedi parkolóbérletek körül kialakult botrányba, melyben tavaly született ítélet. A bíróság az eljárás során megállapította, hogy több száz esetben biztosítottak úgy bérleteket, hogy erre semmilyen felhatalmazásuk sem volt. Azóta az ügyészség fellebbezett, sőt másodfokon az ügy tovább folytatódik.

Úgy tűnik azonban Solymos László nem a perrel kapcsolatban mondott le – arról, hogy mivel indokolta döntését,  erre tudhatsz meg többet.

Perzselően forró lehet a nyár

Fotó: iStock

Bizony a május eddigi teljesítménye alapján nehéz elhinni,  mekkora változás elé is nézünk a közeljövőben. De sajnos az előrejelzések már arról szólnak, hogy markáns hőhullámok jöhetnek az Ibéria-félszigettől egészen Közép-Európáig.

A kissé lehangoló részletekről itt tájékozódhatsz.

Szijjártó szerint a kormányok feladata kordában tartani a béremelkedést

Az új technológiák alkalmazása minden nemzetgazdaságban a siker előfeltétele – mondta a külügyminiszter csütörtökön a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) digitális innovációval foglalkozó miniszteri értekezletén Párizsban.

Azonban  nem csak erre tért ki, hanem tett egy érdekes megjegyzést is, melyről ebben a cikkben olvashatsz.

Most fog érettségizni a magyar diák, de már rajta van az EP-listán

A Független Diákparlament képviselőjeként nem fogadta a minisztérium, de már ifjúsági delegált volt az EU-ban. Úgy érzi egy minisztériumi leszólás miatt távolították el onnan. A 24.hu készített egy kisfilmet Kalló Dániellel – itt tudod megtekinteni.

A diákokat, sőt a nyugdíjasokat is bevetné a munkaerő-hiány miatt Parragh László

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy véli, hogy vannak még tartalékok a magyar munkaerőpiacon. Parragh László egy konferencián fel is sorolta, hogy kikre és miért is gondolt. Az érdekesnek ígérkező listát (melyen megjelennek olyanok is, akikkel eddig nem számolt a kormány), ide kattintva éred el.

Dagad a vita a külföldiek földszerzésének korlátozása körül

A magyar földtörvényre vonatkozó kötelezettségszegési eljárásban nemrég született meg az uniós bírósági döntés, miszerint a bíróság jogsértőnek ítélte azt a magyar rendelkezést, amely megszüntette a mezőgazdasági földterületeken más tagállambeli állampolgárok haszonélvezeti jogát. 

A magyar Agrárminisztérium (AM) közleményben reagált az ítélet ellen, melyet te is elolvashatsz a klikkelés után.

Ha esetleg kihagytad volna a reggeli összefoglalót, akkor katt ide!

Keresés az oldalon