Üvöltve zavarta le a buszról a diáklányt a buszsofőr, pedig jegyet akart venni nála

Startlap - Startlap
A történetet Péterfy Gergely író osztotta meg, mivel az ő lányával történt a felháborító eset.

Péterfy Gergely író osztotta meg lánya történetét kedden reggel a blogján azzal a felütéssel: “Hogyan szállít le egy buszsofőr egy gimnáziumba igyekvő diáklányt reggel 7-kor mínusz 7 fokban – pedig pénz is volt nála és jegyet is akart venni?” Mint írta, a lányát, mint minden hétköznap reggel, kedden is autóval vitte el Kisorosziból a tahitótfalui buszmegállóhoz, ahol át szokott szállni a 7 óra 10-es buszra, amivel elmegy Szentendrére a gimnáziumba – írja a hvg.hu.

 

 

Tízezressel akart fizetni

Az idén érettségiző fiatal ugyanis „tízezressel akart fizetni, a sofőr közölte, hogy nem tud visszaadni. Erre a lányom mondta, hogy semmi gond, van a tárcájában apró, csak a tárcáját meg kell keresnie. Elkezdett turkálni a táskája alján a pénztárca után, de a buszvezető közölte, hogy erre neki nincs ideje, szálljon le. Mire a lányom azt mondta, hogy egy pillanat, és meglesz a tárca, nyugodtan induljanak el. Erre a sofőr felemelte a hangját, hogy ő késésben van, neki erre nincs ideje, azonnal szálljon le. A következő kérésre, hogy de mindjárt megvan a pénztárca, és ha leszáll, elkésik a gimiből, a sofőr már ordított, hogy szálljon lefele azonnal. Az utasok közül senki nem kelt a lányom védelmére, ő pedig nem állt le ordítozni, hanem megadta magát a túlerőnek és leszállt.”

Kérdőre vonta a sofőrt

Az író a leányfalui strandnál utolérte, és kérdőre vonta a sofőrt: tényleg leszállította a lányt emiatt? A beszélgetésről videót is készített. “Mivel kikockáztam az arcát, a kedves olvasó nem látja a pökhendi arckifejezést, de az arrogáns stílus semmit sem vesztett élvezeti értékéből” – írta, és hozzátette: a járat nem késett, 7 óra 10 perckor – menetrend szerint – állt meg Tahi Hídfőnél.

Rendszerhiba

Bejegyzését azzal zárta Péterfy: “Felhívnám a tisztelt olvasó figyelmét arra, hogy nem a buszsofőr a hibás – még ha az arcátlan és vérlázító aljasságot ő is követte el. Azért nem ő a hibás, mert az Orbán-rezsimben ez az általánosan elfogadott viselkedésmód. Akinek csak egy mogyorónyi hatalma van, arra használja, hogy visszaéljen vele. Ő csak túlórázik, alulfizetett, frusztrált, és ezért ott áll bosszút a világon, ahol megteheti. Egy diáklányon, akinél nem kell attól tartania, hogy ki mer állni a jogaiért. Üzenem ennek a derék embernek, hogy ha frusztrált és elégedetlen, töltse ki azokon a haragját, akik miatt nyomorult az élete. Fejétől bűzlik a hal: menjen fel a Budai Várba és nyomjon bele néhány bűzlő fejet a 300 forintos krumplifőzelékbe – garantálom, hogy utána jobban fogja érezni magát.”

Ez is érdekelhet

képcím

Vasárnap jön az óraátállítás: így változnak a menetrendek

képcím

Tagadja bűnösségét a sofőr, aki órákra a felforrósodott...

képcím

Így ért véget 23 év után a Barátok közt: Berényi Miklós...