„A szeretet mindent legyőz, még a halál elsötétült képernyőjét is.”

Egy félrement Facebook üzenet, ami mégis jó helyre érkezett.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-11-30 15:02

Péterfy Gergely, József Attila-díjas író kapott egy nem neki szánt üzenetet a Facebookon. Megosztotta a követőivel és így végül kiderült, hogy nagyon is jó helyre és jó emberekhez érkezett a levél.

„Minden idők egyik legmegrázóbb, nyelvileg egészen fantasztikus, irodalmi értékű félrement üzenetét kaptam ma, amit most szó szerint ide másolok:

“Jo estet kivanok Gergely Peter Ur Gyimesfelsolokrol vagyok lehet nem ismer csak halvanyan Ughetan Pistanak a Sogora a Libavarosba itt lakok gorben anyit akarok kerdeni hogy most dolgozike a tv javitasval van egy kozepes tevem verio nevezetu taviranyitos egy kicsit megy es tunik el a terkep valami ki van menve belole es anyit akarok hogy irja meg legyenszives hogy hol van szeredaba a jovito vagy veletlenul nem jone haza mert megfizetem haha megtudna csinalni mert jonek az unnepek es magat ismerem mert akar kinek a kezibe nem akarom adni meg kerem szava peter vagyok sogorom rokon magukal meg kerem hogy irjon valaszt hogy lehetne hogy ha nem jon haza irja meg a pontos cimet hogy hol dolgozik regeba rendorseg melet volt de most nem tudom meg kerem valaszt varunk jo ejt””

A követői közül volt, aki rögtön akcióba lendült, 4 nap múlva már ezt posztolta az író:

“”Gyimesfelsőlokról a minap egy félrement levél az én Facebook-üzeneteim között landolt. Egészen megrázó levél volt egy erdélyi családtól, akik egy Gergely nevű tévészerelőt kerestek, akitől azt remélték, hogy életet lehel haldokló televíziójukba, hogy ne kelljen sötét képernyő előtt tölteni a karácsonyt. A levelet feltettem az oldalamra. Egy kedves olvasóm, Fodor Emese, elolvasva a posztom, felajánlotta, hogy eljuttat egy tévét a szűkölködő családnak. Ez most meg is történt. Erre kaptam az alant látható köszönő üzenetet.

Tanulság: A szeretet mindent legyőz, még a halál elsötétült képernyőjét is”

 

Forrás: Facebook

Címlapfotó: Thinkstock

Mai nap hírei

Ne is álmondjunk utazásról, ha májusig nem kapjuk meg a koronavírus-vakcinát

bitcoinbazis.hu5 órája

Top 12 – Ételek, amelyek gyorsítják az öregedést

napidoktor.hu6 órája

Nagyon elvesztette a Fidesz Ferencvárost

168ora.hu6 órája

Hajnali havazás

koponyeg.hu10 órája

Nagy az érdeklődés az Iszomm iránt Szanyi Tiborék szerint

demokrata.hu10 órája

25%-kal drágábbak lettek a használt autók

autonavigator.hu11 órája

Toyota Mega Cruiser – alig ismert terepjáró-különlegesség

agroinform.hu12 órája

Nyugdíj kisokos 2021 - Nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, 13. havi nyugdíj

ado1szazalek.com15 órája