Vasárnap jön az óraátállítás: így változnak a menetrendek

Startlap - Startlap
A MÁV és a Volánbusz több vonalát érinti a nyári időszámítás kezdete, a BKK-nál várhatóan két órára leállnak a kijelzők.

Március 31-én, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják előre, ami néhány belföldi és nemzetközi vonat, és pár Volánbusz-járat menetrendjét is érinti – közölte a MÁV-Volán-csoport pénteken a honlapján.

Az óraátállítás belföldön többek között érinti a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonal vasúti közlekedését.

Az óraátállítás Magyarország területén négy nemzetközi vonatot is érint. A menetrendek változásáról bővebben a mavcsoport.hu honlapon lehet tájékozódni.

A Volánbusznál az óraátállítás miatt néhány busz közlekedése módosul Érd, Kiskunhalas és Hódmezővásárhely térségében. Részletes tájékoztatás a Volánbusz honlapján olvasható.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a héten kiadott közleményében azt írta: vasárnap hajnalban a legtöbb járat közlekedése nem változik, ugyanakkor

a BKK 2 óra előtti és 3 óra után indulásait kell figyelni a menetrendben. Ebben az időszakban, várhatóan hajnali 2 és 4 óra között a közterületi kijelzők nem üzemelnek majd.

Egyes éjszakai járatokat az óraátállítás időpontja menetközben ér, ezért egy-két indulási időpont is változik.

A 100E repülőtéri gyorsjárat változatlanul egész éjszaka közlekedik, az óraátállítás időszakában azonban egyes járatok indulása néhány perccel módosulhat.

(MTI)

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Öt év és nyolc hónapot késtek 2023-ban a MÁV vonatai

képcím

Így siklott ki a tehervonat Nagymaroson

képcím

Mégsem szűnik meg a Budapest-bérlet, sikerült megállapodni