Újra százmilliókat költenek a tavaly 'teljes körűen' felújított Komjádi uszodára

A teljes körű csak részleges volt, de az sem sikerült teljesen jól.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-29 08:47

Fotó: Facebook

„Én azt gondolom, hogy ezt most néhány évtizedig rendbe tettük. Negyven évig nem nyúltak hozzá, ez túlzás, ennél hamarabb kellett volna, ez most egy 20-30 évre biztos, hogy jó lesz” – mondta a Császár-Komjádi Béla Sportuszodáról nem egészen egy évvel ezelőtt Fürjes Balázs, az akkor a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos.

Akkor a vizes világbajnokságra 3,8 milliárd forintból újították fel a létesítményt, most hamarosan uniós forrásból ismét 312 milliót költenek rá, ebből az energetikai korszerűsítését tervezik.

A tavalyi átadáson Tarlós István főpolgármester így fogalmazott:

„A több mint negyven évvel ezelőtt átadott létesítményt most először újították fel teljes körűen, mindent a mai kornak megfelelő technikával modernizáltak.”

Most úgy tűnik, mégsem volt „teljes körű” a felújítás, a kormányzati pályázati portálon elérhető beruházás ismertetője már „részlegesen felújítottként” említi a létesítményt. Egyes elemeket korszerűtlennek neveznek, valamint a szigetelés hiányára is kitérnek.

A 24.hu megkereste ezzel kapcsolatban a pályázat nyertesét, a Nemzeti Sportközpontot, ők szintén a korábbi részleges felújításról nyilatkoztak:

„A korábbi beruházás során a Császár-Komjádi Sportuszoda építészeti, részleges gépészeti felújítása valósult meg, a most elnyert támogatásból pedig a fűtési rendszer korszerűsítése valósulhat meg, ami 700.000 kW energia megtakarítást jelent évente. A tervezett beruházás keretében hőszivattyús rendszer beépítése, napelemes rendszer kialakítása, az uszoda homlokzatának hőszigetelése, az acél portálok valamint az uszodához kapcsolódó üzletek és szállásépület nyílászáróinak cseréje valósulhat meg.”

Ez a részleges felújítás sem sikerült túl jól, novemberben a sportolók arról panaszkodtak, hogy mennyi problémát okoz, hogy nem tudják használni az új beléptetőrendszert.

 

Mai nap hírei

Videó a pillanatról, amikor a menhelyi kutyus rájön, hogy végre örökre örökbe fogadják

joy.hu7 órája

Egyetemisták találhattak megoldást a gumikopásból eredő környezetszennyezésre

autopro.hu13 órája

Húszezren követelik a távozását, mégsem akar lemondani a Barca elnöke

eurosport.hosszabbitas.hu14 órája

Mi az a VPN és mire jó?

haszon.hu15 órája

Öt központra csökkenették a vidéki kórházakat

168ora.hu15 órája

Egyszerű védekezni a poloskák ellen, csak csinálja a felsorolt trükköket

magro.hu16 órája

Beszorul a német hús: kell a magyar piacvédelem!

agraragazat.hu18 órája

A Fülöp-szigetekről jött Magyarországra, ma már saját étterme és baromfifarmja van

agrarszektor.hu19 órája