Kiemelt Hírek 2018. június 29.

Újra százmilliókat költenek a tavaly 'teljes körűen' felújított Komjádi uszodára

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 29.
A teljes körű csak részleges volt, de az sem sikerült teljesen jól.

„Én azt gondolom, hogy ezt most néhány évtizedig rendbe tettük. Negyven évig nem nyúltak hozzá, ez túlzás, ennél hamarabb kellett volna, ez most egy 20-30 évre biztos, hogy jó lesz” – mondta a Császár-Komjádi Béla Sportuszodáról nem egészen egy évvel ezelőtt Fürjes Balázs, az akkor a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos.

Akkor a vizes világbajnokságra 3,8 milliárd forintból újították fel a létesítményt, most hamarosan uniós forrásból ismét 312 milliót költenek rá, ebből az energetikai korszerűsítését tervezik.

A tavalyi átadáson Tarlós István főpolgármester így fogalmazott:

„A több mint negyven évvel ezelőtt átadott létesítményt most először újították fel teljes körűen, mindent a mai kornak megfelelő technikával modernizáltak.”

Most úgy tűnik, mégsem volt „teljes körű” a felújítás, a kormányzati pályázati portálon elérhető beruházás ismertetője már „részlegesen felújítottként” említi a létesítményt. Egyes elemeket korszerűtlennek neveznek, valamint a szigetelés hiányára is kitérnek.

A 24.hu megkereste ezzel kapcsolatban a pályázat nyertesét, a Nemzeti Sportközpontot, ők szintén a korábbi részleges felújításról nyilatkoztak:

„A korábbi beruházás során a Császár-Komjádi Sportuszoda építészeti, részleges gépészeti felújítása valósult meg, a most elnyert támogatásból pedig a fűtési rendszer korszerűsítése valósulhat meg, ami 700.000 kW energia megtakarítást jelent évente. A tervezett beruházás keretében hőszivattyús rendszer beépítése, napelemes rendszer kialakítása, az uszoda homlokzatának hőszigetelése, az acél portálok valamint az uszodához kapcsolódó üzletek és szállásépület nyílászáróinak cseréje valósulhat meg.”

Ez a részleges felújítás sem sikerült túl jól, novemberben a sportolók arról panaszkodtak, hogy mennyi problémát okoz, hogy nem tudják használni az új beléptetőrendszert.

 

Keresés az oldalon