Újabb rangos díjat nyert a Sziget fesztivál

A Szigeté volt az év legjobb zenei felhozatala 2017-ben. 

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-01-18 09:06

A Line-up of the year, azaz a tavalyi év legjobb zenei felhozatalának díját vehették át a Sziget képviselői az European Festival Awards, a fesztiválok legnagyobb megmérettetésének díjátadó gáláján szerdán késő este a  hollandiai Groningenben.

A European Festival Awardson a Sziget az elmúlt években többször és több kategóriában is megkapta a legjobbnak járó díjat. Így kétszer volt már  Európa legjobb nagyfesztiválja, nyert már a legjobb zenei felhozatalért járó díjat és volt a fellépők kedvenc fesztiválja, tavaly pedig az év életmű díját is átvehették, amit a Sziget korábban tragikus autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu posztumusz kapott meg.

Az idei gálán a zenei felhozatalért járó díjjal a magyar fesztivál olyan versenytársakat előzött meg, mint például a Glastonbury, a Roskilde vagy a Lollapalooza.

A kategória 10 legjobb fesztiváljának listáját szakemberek állították össze, ezután közönségszavazással dőlt el a végeredmény. A díj átadásakor hangsúlyozták, hogy a megmérettetésben nemcsak a headlinerek számítanak, hanem a teljes program – áll a Sziget sajtóiroda közleményében.

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Címkék:

Sziget Fesztivál

Mai nap hírei

Nem semmi, amit a britek csinálnak a koronavírus ellen

liner.hu8 órája

Kivonták a forgalomból a legismertebb gombaölőt

mezohir.hu10 órája

Dobó Kata titokban ment férjhez, kevesen tudtak a házasságról

femcafe.hu11 órája

Az egyik legszebb erdélyi faluban nézhetünk körbe ebben a kisfilmben

travelo.hu13 órája

Tévhitek, amiket a filmek hitettek el velünk

hamuesgyemant.hu13 órája

Annyian utasították vissza a kínai vakcinát a lakhelyén, hogy Sváby András hiába volt hátrébb a listán, máris sorra került, és ő igent mondott

propeller.hu17 órája

A meggyfák metszése tavasszal

edenkert.hu19 órája

Jelentősen gyengült a forint reggelre

tozsdeforum.hu19 órája