Új szakácsot keresnek Orbán Viktornak a Budai Várba

A Miniszterelnökség hamarosan átköltözik a több mint 20 milliárd forintból felújított Színház utcai épületbe.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-07 12:42

Fotó: Facebook

Pályázatot írt ki a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. a Miniszterelnökség új, budavári épületeiben lévő étterem és konyhák bérletére – vette észre a Napi. A Határozatok Tárában kiírt pályázat nyertesének feladata a lesz a Miniszterelnökség hivatalos eseményeinek gasztronómiai kiszolgálása és a hivatali dolgozók munkahelyi étkeztetésének biztosítása.

A nyertes pályzó az I. kerületi Színház utcában fogja ellátni feladatait, ahová hamarosan átköltözik Orbán Viktor miniszterelnök és hivatala. A Miniszterelnökség új otthona az egykori karmelita kolostor több mint húszmilliárd forintból átépített ingatlana, és egy mellé felhúzott új épület lesz. Az ingatlan “egyedi belsőépítészeti kialakítása” plusz 3,9 milliárd forintba került.

 

 

A pályázatban minimum havi nettó 1,5 millió forintos bérleti díjat kérnek, továbbá a közüzemi díjak megfizetését, és azt, hogy a felhasznált alapanyagok legalább 60 százaléka magyar, illetve Magyarországon előállított legyen. A nyertesnek három havi bérletidíjnak megfelelő kauciót kell letennie, és a Várgondnokság 5 éves határozott idejű bérleti szerződést köt vele. A tervek szerint a konyha üzemeltetését november 20-án kezdik meg.