Új lakója van a Nyíregyházi Állatparknak: kiselefánt született

Startlap - Startlap
Magyarországon egyedül Nyíregyházán vannak afrikai elefántok.

Szombaton jött világra a Nyíregyházi Állatpark új tagja, egy afrikai elefánt – adta hírül az MTI. A természetes módon, komplikációmentesen született pici valószínűleg egy nőstény.

Édesanyja, a 19 éves Kwanza tíz évvel ezelőtt érkezett Svédországból, és ez már a második borja. Testvére, Kito egy hím elefánt, három éves, és a napokban műtötték az agyarát.

A világ legnagyobb és legerősebb szárazföldi emlősének, az afrikai elefántnak két alfaja létezik: a nagyobb termetű fajta bikája 3,4 méter magasra nő, súlya eléri a hat tonnát, a tehén pedig 2,8 méteres és négytonnás. Ormányuk két méter hosszú.

Fotó: Facebook

A nyíregyházi újszülött már a többi elefánttal is megismerkedett, anyja gondoskodóan terelgeti kifutójukban. A park szakemberei elmondták: a következő huszonnégy óra kritikus lesz a kiselefánt számára, remélik, hogy a tehén szoptatni fogja majd a kicsinyét.

Fotó: Facebook

Jelenleg Nyíregyházán él az ország legnagyobb elefántcsapata: négy afrikai és három ázsiai elefánt. Afrikai elefánttal Magyarországon csak itt találkozhatunk, mivel kevés a jó genetikai adottságokkal rendelkező afrikai elefántbika, akik alkalmasak lennének a fedeztetésre. A Nyíregyházi Állatparkban eddig háromszor született utód: elsőként 2007-ben, majd 2015-ben és 2018-ban.

Ez is érdekelhet

képcím

Változik egy nyugdíjszabály szeptembertől

képcím

Megszűnik egy fontos szolgáltatás az OTP-nél

képcím

"Léteznek tehát ilyen hasznos idióta írók és olvasók" -...