Turbulenciába került a Singapore Airlines gépe, egy ember meghalt

Startlap - Startlap
Erős légörvénybe került a Singapore Airlines légitársaság Londonból Szingapúrba tartó járata kedden, egy ember meghalt, többen megsérültek.

Bangkokban hajtott végre kényszerleszállást a Singapore Airlines légitársaság Londonból Szingapúrba tartó járata kedden, miután a gép erős turbulenciába került. A járat fedélzetén egy ember meghalt, a legfrissebb hírek szerint 53-an megsérültek, köztük többen súlyosan.

 A bangkoki repülőtér egyik tisztségviselője azt mondta, a repülőgép légörvénybe került a thaiföldi légtérben, hozzátéve, hogy hét súlyos – egyes jelentések szerint válságos állapotban lévő – sérültről tudni.

Kittipong Kittikacsorn, a légikikötő igazgatója azt közölte,

a halálos áldozat egy 73 éves brit férfi, akivel feltehetően szívroham végzett, több sérültet pedig fejsérüléssel kezelnek.

A Singapore Airlines Facebookon közéttett tájékoztatása szerint a vállalat Boeing 777-300ER típusú gépén összesen 211-en utaztak, beleértve a 18 fős legénységet is. A közleményben hozzátették, hogy többeket Bangkokban, illetve más thaiföldi városokban lévő kórházakban ápolnak, néhány másik utast, illetve a legénység megsérült tagjait pedig a helyszínen látták el.

A légitársaság közleménye szerint együttműködnek a thaiföldi hatóságokkal, hogy orvosi segítséget nyújtsanak az utasoknak, és egy csapatot küld Bangkokba, hogy bármilyen további szükség esetén rendelkezésre álljanak.

Címlapfotó: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Rendkívüli közlemény a Magyar Honvédségtől

képcím

Műszaki hiba miatt egyetlen repülő sem indulhatott el az Egyesült...

képcím

Videón a légibemutatón történt szerencsétlenség