Videón a légibemutatón történt szerencsétlenség

Startlap - Startlap
Négyen is megsérültek a napokban egy argentin légibemutató során, amikor egy elektromos antenna leszakította egy repülőgép szárnyának egy részét.

A Buenos Aires-ben évente megtartott Bragado Vuela névre keresztelt fesztiválnak szerves része a légibemutató, ami azonban idén nem várt szerencsétlenséggel végződött. Az egyik repülő ugyanis egy antennába ütközött, a szárnyának egy darabja leszakadt, a lehulló darabok pedig két embert megsebesítettek úgy, hogy kórházba is kellett szállítani őket – írja a Daily Mail.

A bemutatón a pilóta – aki egyébként az Argentin Légitársaság munkatársa – különböző trükköket mutatott be, amikor a baleset történt. A DCH-1 Chipmunk gép

valószínűleg túl alacsonyan repült és ezért akadhatott bele az antennába, amiből szintén leszakadtak darabok, amik a közönség közé hullottak.

A pilóta ugyan nem sérült meg, de azonnal kényszerleszállást kellett végrehajtania. A fesztivál résztvevői azonban nem voltak ilyen szerencsések. Ketten könnyebben sérültek meg, őket a helyszínen ellátták, két nézőt viszont kórházba kellett szállítani, de az ő sérüléseik sem komolyak. A Daily Mail információi szerint azok, akik a helyszínen tartózkodtak, közvetlenül a baleset előtt már aggódva figyelték, hogy mennyire alacsonyan száll a gép.

 

A gép szárnya az incidens során szerencsére nem szakadt le, de jól látszik a videón is, hogy alaposan kilazult és igazából csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia. Az eset után a rendezvényt egyébként ugyanúgy folytatták tovább több órán keresztül, mintha semmi sem történt volna. Az argentin Közlekedési Minisztérium az eset után azt ígérte, hogy kivizsgálják, hogy pontosan mi történt és kit terhel felelősség az események miatt.

Ez is érdekelhet

képcím

Műszaki hiba miatt egyetlen repülő sem indulhatott el az Egyesült...

képcím

Argentína nyerte a labdarúgó-világbajnokságot

képcím

Elkezdik kiosztani a jódtablettákat Romániában