Kiderült, miért zuhant le a magyar milliárdos a repülőgépével

Startlap - Startlap
A halálos kimenetelű légibaleset során szombaton egy volt diplomata és 19 éves utasa vesztette életét.

A HA-PET lajstromjelű Extra 330L típusú repülőgép szombaton fél tízkor szállt fel a tököli repülőtérről, majd három perc múlva megérkezett a Martonvásár – Ráckeresztúr közötti gyakorlólégtérbe, ahol néhány perces repülést követően majdnem függőleges helyzetben, nagy sebességgel a földnek csapódott.

A pilóta és utasa a helyszínen életét vesztette, a légi jármű megsemmisült. Sajtóinformációk szerint a repülőgépet dr. Magyari József milliárdos vállalkozó vezette. 

A bejelentést követően a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) balesetvizsgálói megkezdték a helyszínelést, feltárták, azonosították a repülőgép fő darabjait és kormányfelületeit, majd a hétvégén a helyszínen fellelt akciókamera által rögzített fájlokat helyreállították. 

 

A felvétel alapján a repülés 8. percében a pilótánál feltételezhetően rosszullétre utaló jel mutatkozott, amely után a rögzített felvétel végéig a repülőgép “vezetetlen repülési jelleget” mutatott

 

– közölte a közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) hétfőn.

Hozzátették, a KBSZ a rendőrség és a légügyi hatóság szakembereivel részletes szemlében vizsgálja a műszaki meghibásodás lehetőségét.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Blikk: magyar milliárdos zuhant le Ráckeresztúron Besenyei Péter...

képcím

Halálos légibaleset Ráckeresztúrnál

képcím

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő Fejér...