Blikk: magyar milliárdos zuhant le Ráckeresztúron Besenyei Péter egykori gépével

Startlap - Startlap
A volt diplomata egy 19 éves fiatallal utazott, mindketten meghaltak szombaton. Besenyei Péter nyilatkozott.

A Blikk információ szerint a 60 éves dr. Magyari József és egy 19 éves utas az áldozatai a szombaton Fejér vármegyében történt halálos légibalesetnek.

A lap megkereste a gép korábbi tulajdonosát, Besenyei Péter műrepülő világbajnokot, aki elmondta, jól ismerte Magyari Józsefet.

Meg kell várni a kivizsgálást, hogy megtudjuk, mi történt. Jelen pillanatban ennél többet nem tudok mondani. Nagyon sajnálom a történteket

– fogalmazott a pilóta.

A lap azt írja, Magyari József számos fontos állami és piaci pozíciót töltött be: a kilencvenes években egy vagyonkezelőt irányított, később pénzügyi és tanácsadó cégeknél dolgozott, 2013-tól 2014-ig a külügyi tárca főtanácsosa , majd a szingapúri nagykövetség konzulja volt, később pedig saját vállalata irányítása mellett egy állami tulajdonú energetikai cég elnök-vezérigazgatójaként dolgozott. Magyari József egyetemi docens, óraadó tanár is volt, aki “gyerekkora óta rajongott a repülésért, végül ez okozta a vesztét”.

A kisrepülőgép szombaton a Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre csapódott be 10 óra körül, a gép mindkét utasa életét vesztette a balesetben.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt három menekült az M1-esen egy brutális balesetben

képcím

Kiderült, miért zuhant le a magyar milliárdos a repülőgépével

képcím

Halálos légibaleset Ráckeresztúrnál