Kiemelt Hírek 2018. augusztus 01.

Tüntetést szervez estére a Momentum a sajtószabadságért

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 01.
A Hír Tv visszafoglalása a kiváltó ok.

Szerda délelőtt gyakorlatilag elbocsájtották a HírTv munkatársainak jelentős részét, a vezetőséget, hogy javarészt a csatorna egykori munkatársaival pótolják őket. Minderre alig egy hónappal azután került sor, hogy az egykori tulajdonos, Simicska Lajos gyakorlatilag mindenét eladta üzlettársának, Nyerges Zsoltnak.

A csatorna legismertebb arcának, Kálmán Olgának szintén azonnal felmondtak, és azóta az is kiderült, ki veszi át a helyét. Most a teljes őrségváltásra reagálva a Momentum tüntetést szervez szerda estére a sajtószabadságért, a Szabadság térre. Az esemény felhívása a következőképp szól:

A Népszabadság bezárása, az Origo elfoglalása, a TV2 és a Figyelő felvásárlása és lezüllesztése után a mai egy újabb fekete nap a rendszerváltás utáni magyar sajtószabadság történetében. Újabb százezreket céloz meg a Fidesz a butítás és hergelés egyszerű céljával. A kormány hazug propagandagépezete a rendszer egyik alappillérévé vált: a NER csak úgy győzhető le, ha legyőzzük és hiteltelenítjük a propagandáját.

Ezért ma este fél9-re a Momentum, és ifjúsági szervezete, a Momentum TizenX demonstrációt szervez a Szabadság térre, a régi MTV székház elé. Arra kérjük a szimpatizánsaikat, hogy nem működő tévéiket hozzák el a Szabadság térre, ezzel is kifejezve az elégedetlenségüket.

Keresés az oldalon