Tüdőrákkal kemoterápiára jár, mégis dohányzik a magyar zenészlegenda

Startlap - Startlap
Orbán Józsi napi 5-6 szál cigarettát szív el.

A 100 Folk Celsius együttes frontembere októberben tudta meg, hogy súlyos beteg. Szíve vizsgálata közben tűnt fel egy röntgenképen egy baljós fekete folt a tüdejében. “Kiderült, hogy daganat. Aztán jött a pár napos bizonytalanság, amíg meg nem érkezett a biopszia eredménye. Amikor az orvos közölte velem, hogy rosszindulatú tüdődaganatom van, egy pár másodpercre lemerevedtem. Gondolom, mindenkiben felmerül ilyenkor, hogy miért pont én, satöbbi…  Aztán összeszedtem magam, és megmondtam a dokinak, hogy minden kezelésnek alávetem magam, mert még sok tervem van” – nyilatkozta akkoriban a Ripostnak a zenész.

“Nem tettem le a cigit… Naponta öt-hat szálat szívok el, mert az orvosom azt mondta, hogy a hirtelen leszokás nem olyan egészséges. Fokozatosan kell abbahagyni, és ezen rajta is vagyok”- vallotta be Hajdú Péternek a vasárnap este adásba kerülő Frizbi című műsorban a Orbán, aki eközben folyamatosan kemoterápiás kezelést kap.

Szerencsére a művész állapota fokozatosan javul, úton van a gyógyulás felé: “Nincsenek tüneteim és levegőt is kapok. Azt mondják, hogy valahol a gyógyulás felénél járunk. A korábban öklömnyi daganat mára körömnyivé zsugorodott, de még hátra van két-három kemoterápiás kezelés.”

Címlapkép: Facebook

Ez is érdekelhet

képcím

400 osztrák katonát vezényelnek a magyar határhoz

képcím

A legjobb nőnapi akciók: van olyan bolt, ahol ingyen osztogatják...

képcím

Kiderült, kik lesznek az SZFE új oktatói: Hír TV-s műsorvezető...