Kiemelt Hírek 2021. január 16.

Kiderült, kik lesznek az SZFE új oktatói: Hír TV-s műsorvezető is a listán

Startlap Kiemelt Hírek 2021. január 16.
Velkovics Vilmos is a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára lesz. Esti hírösszefoglaló.

Kiderült, kik lesznek az SZFE új oktatói

A 444.hu megszerezte a Színház- és Filmművészeti Egyetemen új oktatóinak listáját. Ez alapján majdnem harminc új névvel bővül a felmondások miatt alaposan megcsappant tanári kar az SZFE-n. A listán felbukkant Velkovics Vilmos, a korábban Mészáros Lőrinc ECHO Tv-jének, jelenleg a Hír Tv műsorvezetőjének neve is. Hogy kik szerepelnek még rajta, azt itt olvashatod.

Megdőlt a téli szezonrekord: mínusz 14,3 fokot mértek Heves megyében

Verpeléten volt ma a leghidegebb hazánkban. Vasárnap néhol még ennél is tovább hűlhet a levegő, írják itt. A várható időjárás miatt az Emmi vasárnap déltől életbe lépteti a vörös kódot. Hogy ez mit jelent pontosan, azt ide kattintva találod.

Kemenesi Gábor: Még tart az oltóanyagok versenye

Beoltatta magát koronavírus ellen Kemenesi Gábor virológus. Kemenesi azt a vakcinát kapta, „ami volt”. Állítja: az itthon elérhető vakcinák, a Pfizeré meg a Modernaé, jók, nagy nemzetközi engedélyező hatóságok adták ki a törzskönyvüket. Ez kellően erős garancia a biztonságosságukra. Az eredetileg vártnál ezek eddig jobban is teljesítettek, 95-97 százalékos hatékonyságúak. Minderről bővebben itt

Az MSZP EP-képviselője kikéri a kormánytól a vakcinaszerződéseket

Közérdekű adatigénylés formájában akarja megismerni Ujhelyi István, hogy pontosan mi szerepel a kormányzat által kötött vakcina-szerződésekben – erről az MSZP EP-képviselője beszélt szombati online sajtótájékoztatóján. A szocialista politikus kijelentette, hogy a kormány hazudik az oltóanyagok beszerzésének körülményeiről és az EU felelősségéről. Bővebben itt.

Fényes nappal késeltek a Mester utcai megállóban Budapesten

Az esetről többen tettek bejelentést a rendőrségre. Az elkövetők elmenekültek. Továbbiak itt.

Bruce Willis-plakátba csapódott az Örs vezér térnél a 15 éves száguldozó

Hatalmas mázli, hogy néhány karcolással megúszta a balesetet a tinédzser és az utasa is. Fotó itt.

Vagy kinyírta, vagy a feketepiacra tolta a koronavírus a dohányzás jelentős részét

Rég nem látott mértékben visszaszorult a dohányzás Magyarországon a koronavírus-járvány alatt, de nem csak magyar, hanem globális jelenségről van szó. Az Egyesült Királyságban a University College of London által 2007 óta végzett felmérés történetében még sosem hagytak fel annyian a dohányzással, mint 2020-ban. Ha érdekel a téma, itt olvashatsz róla.

Merkel egyik támogatója lett a német CDU új elnöke

Armin Laschet észak-rajna-vesztfáliai tartományi miniszterelnököt választották szombaton a jelenleg kormányon lévő német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnökévé a leköszönő Annegret Kramp-Karrenbauer helyére. Részletek itt.

Romániában pénzt kapnak a háziorvosok, ha meggyőzik a betegeiket, oltassák be magukat

A háziorvosokon keresztül érné el a román kormány, hogy minél többen oltassák be magukat koronavírus ellen. Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter azt mondta, ideális esetben az emberek a hozzájuk legközelebb álló orvostól informálódnak a vakcináról, nem a politikusoktól a tévében. Bővebben itt.

Mutatjuk, merre várható hó a hétvége hátralévő részében

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka ismét több helyen alakul ki havazás az országban. Itt bemutatjuk, hol várható a legnagyobb mennyiség.

Keresés az oldalon