Kiemelt Hírek 2018. július 20.

Történelmi győzelmet aratott az Újpest

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 20.
Az együttes olyat tett az Európa-ligában, amire magyar csapat 35 éve nem volt képes.

Bár sokan alighanem lesajnálták az Újpestet, miután az Európa-liga első selejtezőkörének első mérkőzésén 3–1-re kikapott a Neftci Baku otthonában, a budapesti együttes a visszavágóra összekapta magát, győzött 4–0-ra, és ezzel összesítésben továbbjutott a következő körbe. Persze nem ok nélkül legyintettek Nebojsa Vignjevics legénységére, legutóbb ugyanis 1983-ban fordult elő, hogy magyar csapat kétgólos hátrányt dolgozott le a visszavágón a nemzetközi porondon – írja a 24.hu.

Az újpestieknek azonban nem újdonság, 35 évvel ezelőtt ugyanis éppen ők hajtották végre a bravúrt, akkor a Kupagyőztesek Európa-kupájában szenvedtek 2–0-s vereséget Athénban, majd a visszavágón 4–1-re nyertek. Sőt a következő körben még a Kölnt is kiejtették, és csak az Alex Ferguson által irányított Aberdeen tudta megállítani a csapatot.

A helyzet ezúttal viszont nem túl rózsás, mert a második selejtezőkörben a Sevilla lesz az Újpest ellenfele, amely csapat 2014 és 2016 között háromszor is megnyerte az Európa-ligát.

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
Újpest FC–Neftci PFK (azeri) 4–0
Gólszerző: Litauszki (19.), Szankovics (21.), Zsótér (50.), Nwobodo (65.)
Továbbjutott: az Újpest, 5–3-as összesítéssel

Keresés az oldalon