Törőcsik Mari: Van, hogy a beszéd is nehezen megy, de nagyon igyekszem

Félő, hogy akár teljesen elveszítheti a hangját.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-02 16:19

Törőcsik Mari A bunda című darabban 2006-ban (Fotó: Wikipédia/ Bálint F Gyula)

Újra otthon lábadozik a 82 éves Törőcsik Mari két héttel ezelőtt önként vonult kórházba, hogy egy immunerősítő vitaminterápián és rutinellenőrzéseken vegyen részt. A Nemzet Színésze azóta már hazatért velemi otthonába, és a Blikknek elárulta, hogy érzi magát.

Rengeteget voltam kórházban, de most már végre itthon vagyok, és így mindig minden jobb. Néha gyorsan kifulladok, és van, hogy a beszéd is nehezen megy, de nagyon igyekszem. Pihenek, amennyit csak tudok, hogy erőre kapjak. (…) Tervezem, hogy ellátogatok a színházba is, de még nem tudom, mikor. Hiányzik a színpad, sokszor eszembe jut, de amíg a séta és a beszéd ennyire kifullaszt, nem merek elindulni

– magyarázta Törőcsik, aki már régóta vágyik rá, hogy újra visszatérhessen a színházba. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő az elmúlt években szinte ki-be járkált a kórházból, ahol eleinte tüdőproblémái, majd több baleset miatt majdnem egy éven át kezelték.

A hosszas terápia után idén januárban engedték haza, és azóta kétszer kellett újra visszamennie: júniusban rosszul lett velemi díszpolgárrá avatásakor, illetve a már említett rutinellenőrzések miatt. Törőcsik egyik ismerőse elmondta: a színésznő gyakran fullad, nehezen kap levegőt, rendszeresen  elcsuklik a hangja és nehezen beszél, ami miatt aggódnak, hogy elveszíti a hangját. Kollégája és barátja, Jordán Tamás rendező szerint a művésznő a helyzethez képest jó egészségnek örvend.

Két napja látogattam meg Marit, aki a körülményekhez képest jól volt. Nagyon meghatja, hogy ennyien aggódnak érte. Alkalmanként vissza kell mennie, hogy ellenőrizzék az állapotát, illetve egy nyelőcsőtágító kezelésre is jár, amire nagy szüksége van

– fogalmazott Jordán.

 

Mai nap hírei

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu3 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu6 órája

„A mozgáshiányos életmód károsabb, mint a dohányzás” – Interjú a Testnevelési Egyetem rektorával

unilife.hu8 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu10 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu10 órája

A férfiak intim daganatairól

szimpatika.hu12 órája

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban

digitalhungary.hu13 órája

Katalin hercegnét alaposan meglepte Harry és Meghan

joy.hu15 órája