Több embert túladagoltak vakcinával a Gottsegen György Kardiológiai Intézetben

Startlap - Startlap
Hatszoros dózist kaptak, mintegy tucatnyian, a hibát egy szakdolgozó követte el. Esti hírösszefoglaló.

Több embert túladagoltak vakcinával a Gottsegen György Kardiológiai Intézetben

Hatszoros adagban kapták meg az oltóanyagot, a minisztérium szerint “egészségkárosodás gyanúja nem merül fel”. A hírek szerint egy tucat ember érintett, a hibát egy szakdolgozó vétette. Mi történt? Innen kiderül.

31 új gyógyszer kapott tb-támogatást

A befogadott készítmények között található szer többek között daganatos betegségekre, vérzékenységre, szívelégtelenségre, Parkinson-kórra, szklerózis multiplexre, ízületi gyulladásos megbetegedésekre és asztmára is. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvad el.

Magyarországra érkezett az első adag Szputnyik Light

Egy próbaszállítmányról van szó, amelyet a Nemzeti Népegészségügyi Központ megvizsgál. Szijjártó Péter az elmúlt év egyik legnagyobb sikerének nevezte a magyar-orosz vakcinaegyüttműködést. Videó és további részletek itt.

Besétált a TEK által biztosított V4-csúcsra és Macron mellett szelfizgetett Szabó Bálint

MTIFischer Zoltán

Elméletileg rendkívül szigorú védelmet élvezett Emmanuel Macron, Orbán Viktor és a visegrádi országok kormányfőinek decemberi budapesti csúcstalálkozója, a szegedi önkormányzati képviselő mégis gond nélkül csatlakozott kocsijával a védett konvojhoz. A botrányairól ismert Szabó Bálint abszurdnak tartja, hogy milyen könnyedén jutott el Macronig, a Belügyminisztérium hivatalos válaszában semmi rendkívüli eseményt nem ismert el, sajtóértesülések szerint viszont az ügynek komoly következményei lettek. Bővebben.

10 év börtönre ítélték Bróker Marcsit

430 rendbeli csalás, sikkasztás, több mint 10 milliárd 800 millió forintos kár, 60 ezer oldal nyomozati anyag, 252 beidézett tanú – így nézett ki számokban D. Sándorné ügye, aki végül csak azért bukott le, immár a Karib-tenger partjainál, mert újabb piramisjátékot szervezett. Bróker Marcsi ügyében elsőfokú ítélet született.

Bepereli Hadházyt a Népegészségügyi Központ

Nehezményezik, hogy a független képviselő Müller Cecília fotójával illusztrálta a feljelentéséről szóló hírét, amelyet az orosz és kínai oltóanyagok engedélyezésének körülményei miatt tett. A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint ez rágalmazás, a “rosszhiszemű” Hadházy Ákos pedig “súlyosan veszélyezteti” a járványellenes védekezést. Az ügyről ebben a cikkben írnak.

Már a háromnegyedénél tart a MOL 120 méteres tornyának építése

Friss fotók érkeztek a már félig kész állapotban is megkerülhetetlen méretű toronyról, amely a főváros legmagasabb épülete lesz. Az állami tendereken oly kedvelt Market Zrt. egy felsorolással is szolgált arról, hol tartanak most a munkálatok. Bővebben.

Focipálya helyére húznák fel a Természettudományi Múzeum új épületét Debrecenben

MTICzeglédi Zsolt

A Budapestről méltatlan körülmények között elköltöző gyűjteménynek sokáig nem lesz új otthona, csak az előkészítő munkát éveket vesznek igénybe. Eddig egy helyszíni sajtótájékoztatóig jutottak, a volt Loki-pálya területén. Részletek.

Rongálás áldozata lett a híres perui faszobor hatalmas pénisze

Támadók lyukat ütöttek a gigafalloszon, majd elmenekültek. Az ellentmondásos szobor a mocsika kultúrát bemutató régészeti központ helyszínén talált váza élethű, felnagyított másolataként készült. Videó és további részletek itt.

Havazás miatt adtak ki figyelmeztetést

Az ország egyes területein akár a 10 centiméteres hóréteg sem kizárt. Mediterrán ciklon érkezik az éjszaka folyamán, az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyénkre érvényes figyelmeztetést adott ki. További információkért katt ide.

(Címlapkép: MTI/Komka Péter)

Ez is érdekelhet

képcím

Annyira behavazott a szerkesztőség, hogy még a jégsárkányok is...

képcím

Havas fotót kértek a Magyar Közúttól - mutatjuk, mit kaptak

képcím

Havazás: sok riasztást kaptak a tűzoltók