Megkérdezték az időseket, mikor szeretnének vásárolni

Felmérés készült a koronavírus-járvány miatt a 65 év felettieknek fenntartott 9-12 órás vásárlási idősávról. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-05-15 09:09

Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Megkérdezték az időseket, mikor akarnak vásárolni

Reprezentatív közvélemény-kutatást készítettek a 65 év felettiek számára fenntartott 9-12 órás vásárlási idősávról. A felmérés során az idősek véleményét is kikérték. Az eredményekért kattints ide.

Tízezrek alatt ketyeg a bomba: további elbocsátásokat és óriási munkanélküliséget jeleznek az eddigi leépítések

A kölcsönzött munkaerő mértékének ingadozását fontos gazdasági indikátornak tartják: amikor egy vállalat kilátásai jelentős fordulatot vesznek, az azonnal meglátszik a kölcsönzött dolgozók számán. Ez a mutató az, ami most borús jövőt vetít előre. Miről van szó pontosan? Innen kiderül.

Semjén Zsolt törvényjavaslatára rámehet az önkormányzatiság

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tervezete értelmében a legalább ötmilliárd forint költségigényű beruházások adóbevételeit a településektől a megyei önkormányzatok vehetik át. Ez történt Göd esetében egy kormányrendelet segítségével. A városvezetők egyelőre értelmezni próbálják a javaslatot, annak egy kitétele ugyanis nem világos. A szándék viszont az: elvenni a pénzt az egyes helyhatóságoktól. Ezzel alapjaiban írhatják át a rendszerváltás óta fenálló önkormányzati rendszert. Részletek itt.

Egy évtizede nem volt ilyen: több magyar költözött haza, mint amennyi kivándorolt

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint 2019-ben több Magyarországon született állampolgár költözött haza, mint ahány elhagyta az országot. Részletek itt.

Szlovéniában hivatalosan véget ért a koronavírus-járvány

Fotó: Ales Beno/Anadolu Agency via Getty Images

Az uniós tagállamok közül elsőként a szlovén kormány csütörtökön hivatalosan is úgy döntött, hogy véget ért a koronavírus-járvány. Ennek megfelelően új intézkedéseket léptettek életbe. Minderől bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz. 

Koronavírus Magyarországon: itt vannak a friss statisztikák

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és többen meghaltak a betegség következtében. A koronavírussal kapcsolatos legújabb hazai adatokat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Koronavírusteszt nélkül küldtek haza a kórházból egy 81 éves asszonyt, gondozói nem merik látogatni

A kórházban fekvő betegeket nem feltétlenül tesztelik koronavírusra, mielőtt hazaküldik őket. A szóban forgó idős hölgy fia kénytelen volt saját zsebéből kifizetni a vizsgálatot, miközben édesanyjáról is gondoskodik. Ezt azonban nem tudja mindenki megengedni magának. Részletek itt. 

Ezermilliárdos kárt okoz a magyar gazdaságnak a külföldi turisták eltűnése

Fotó: DeAgostini/Getty Images

A külföldi turisták magyarországi utazásaihoz kapcsolódó kiadásai az elmúlt években folyamatos emelkedést mutattak. Több ezer milliárd forintról van szó, amely a sokszorosa annak, amit a belföldön nyaraló magyarok költenek. Ez a KSH elemzéséből derül ki, amely azt is megállapítja, hogy a járvány okozta változások a turizmusban közvetett módon több gazdasági ág teljesítményére is kihatnak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Szabadlábra helyezték a kaposvári Kegyetlen Remetét, aki a kunyhójában tarthatott fogva egy egyetemista lányt

A személyi szabadság megsértésével és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértéssel vádolt férfi állítja: a nagy részét el sem követte annak, amivel vádolják. Az esetről ebben a cikkben olvashatsz tovább.

Délen sok napsütés, északon sok felhő lesz

Hullámzó frontálzóna határozza meg időjárásunkat. Délen sok napsütésre számíthatunk, míg az északi tájakon felhős égbolt lesz a jellemző. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu12 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu15 órája

Viszik a laptopokat

itbusiness.hu18 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu19 órája

Rakovszky Zsuzsa 70 éves

konyvesmagazin.hu19 órája