Megkérdezték az időseket, mikor szeretnének vásárolni

Startlap - Startlap
Felmérés készült a koronavírus-járvány miatt a 65 év felettieknek fenntartott 9-12 órás vásárlási idősávról. Reggeli hírösszefoglaló.

Megkérdezték az időseket, mikor akarnak vásárolni

Reprezentatív közvélemény-kutatást készítettek a 65 év felettiek számára fenntartott 9-12 órás vásárlási idősávról. A felmérés során az idősek véleményét is kikérték. Az eredményekért kattints ide.

Tízezrek alatt ketyeg a bomba: további elbocsátásokat és óriási munkanélküliséget jeleznek az eddigi leépítések

A kölcsönzött munkaerő mértékének ingadozását fontos gazdasági indikátornak tartják: amikor egy vállalat kilátásai jelentős fordulatot vesznek, az azonnal meglátszik a kölcsönzött dolgozók számán. Ez a mutató az, ami most borús jövőt vetít előre. Miről van szó pontosan? Innen kiderül.

Semjén Zsolt törvényjavaslatára rámehet az önkormányzatiság

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tervezete értelmében a legalább ötmilliárd forint költségigényű beruházások adóbevételeit a településektől a megyei önkormányzatok vehetik át. Ez történt Göd esetében egy kormányrendelet segítségével. A városvezetők egyelőre értelmezni próbálják a javaslatot, annak egy kitétele ugyanis nem világos. A szándék viszont az: elvenni a pénzt az egyes helyhatóságoktól. Ezzel alapjaiban írhatják át a rendszerváltás óta fenálló önkormányzati rendszert. Részletek itt.

Egy évtizede nem volt ilyen: több magyar költözött haza, mint amennyi kivándorolt

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint 2019-ben több Magyarországon született állampolgár költözött haza, mint ahány elhagyta az országot. Részletek itt.

Szlovéniában hivatalosan véget ért a koronavírus-járvány

Fotó: Ales Beno/Anadolu Agency via Getty Images

Az uniós tagállamok közül elsőként a szlovén kormány csütörtökön hivatalosan is úgy döntött, hogy véget ért a koronavírus-járvány. Ennek megfelelően új intézkedéseket léptettek életbe. Minderől bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz. 

Koronavírus Magyarországon: itt vannak a friss statisztikák

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és többen meghaltak a betegség következtében. A koronavírussal kapcsolatos legújabb hazai adatokat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Koronavírusteszt nélkül küldtek haza a kórházból egy 81 éves asszonyt, gondozói nem merik látogatni

A kórházban fekvő betegeket nem feltétlenül tesztelik koronavírusra, mielőtt hazaküldik őket. A szóban forgó idős hölgy fia kénytelen volt saját zsebéből kifizetni a vizsgálatot, miközben édesanyjáról is gondoskodik. Ezt azonban nem tudja mindenki megengedni magának. Részletek itt. 

Ezermilliárdos kárt okoz a magyar gazdaságnak a külföldi turisták eltűnése

Fotó: DeAgostini/Getty Images

A külföldi turisták magyarországi utazásaihoz kapcsolódó kiadásai az elmúlt években folyamatos emelkedést mutattak. Több ezer milliárd forintról van szó, amely a sokszorosa annak, amit a belföldön nyaraló magyarok költenek. Ez a KSH elemzéséből derül ki, amely azt is megállapítja, hogy a járvány okozta változások a turizmusban közvetett módon több gazdasági ág teljesítményére is kihatnak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Szabadlábra helyezték a kaposvári Kegyetlen Remetét, aki a kunyhójában tarthatott fogva egy egyetemista lányt

A személyi szabadság megsértésével és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértéssel vádolt férfi állítja: a nagy részét el sem követte annak, amivel vádolják. Az esetről ebben a cikkben olvashatsz tovább.

Délen sok napsütés, északon sok felhő lesz

Hullámzó frontálzóna határozza meg időjárásunkat. Délen sok napsütésre számíthatunk, míg az északi tájakon felhős égbolt lesz a jellemző. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

KSH: októberben 3,6 százalékos volt a munkanélküliség

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

Orbán: Európában egyre több a dühös ember