Kiemelt Hírek 2018. december 05.

Tíz évet kapott a csongrádi baltás gyilkos

Marci Kiemelt Hírek 2018. december 05.
A 28 éves férfi miután megölte, még el is ásta lakótársát.

Az elkövető 2011-ben ismerte meg a későbbi sértettet, akit azután szívességből a csongrádi házába engedett, hogy egy szobát használva ott lakjon. Az 51 éves későbbi áldozat gyakran italozott, és a költségekhez – szállásadója kérésére sem – járult hozzá, ezért a két férfi között több alkalommal is vita alakult ki – írja az MTI.

Az utolsó vita során 2012 őszén a férfi közölte lakótársával, hogy ha nem fizet, el kell költöznie, mire az a szobájába ment azzal a felkiáltással, hogy az az ő szobája, oda más nem mehet be. A vádlott ezt követően az udvaron fát hasogatott, ahol rövid időn belül a sértett is megjelent, a vita pedig tovább folytatódott. A balta végig a férfi kezében volt, majd a házba visszakeveredve a szerszámmal legalább 14 alkalommal megütötte a sértettet. Az első csapások hátulról érték a férfit. A védekezni próbáló sértett földre került, a fejét ért csapások következtében nyílt koponyatörést szenvedett, és a kialakuló agysérülések miatt a rövid időn belül meghalt.

Napokkal később temette csak el

A vádlott néhány nap múlva a holttestet fóliába tekerte, majd a kertben elásta. Ezt követően ittas állapotban több alkalommal hangoztatta, hogy “kinyírta a lakótársát”, de mivel nagyot mondó embernek ismerték, senki nem hitte el neki. A sértett hozzátartozói 2017-ben tettek bejelentést a férfi eltűnése miatt.

A rendőrségi eljárás során a vádlott 2017 márciusában, több mint négy évvel a bűncselekmény elkövetése után elismerte a rendőröknek a sértett megölését, majd megmutatta, hova ásta el a holttestet. Az ügyész az előkészítő ülésen a vádlott beismerése esetére tíz év börtönbüntetés kiszabására tett javaslatot, és kitért arra,

a férfi a különös kegyetlenséghez közeli brutalitással gyilkolta meg áldozatát.

A vádlott tettét elismerte, arra hivatkozott, a vita egy rossz kapcsolat következményeként alakult ki közte és a sértett között.

Keresés az oldalon