Titokban pusztítják el a balatoni fákat

Ismeretlen tettesek vegyszerrel ölik a fákat a siófoki Balaton-parton, a feltételezések alapján azoknak a luxus apartmanházaknak a lakói teszik ezt, akiknek takarja a tóra nyíló kilátásukat a növényzet.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-29 17:34

Fotó: Szabad Pécs

Szokatlan módon kiszáradt fák hívták fel magukra a figyelmet a siófoki vízparton, amiknek a tövénél még a fű is eltűnt. Zenthe Orsolya siófoki sajtóreferens elmondta, hogy ezt a jelenség már 2014-óta tapasztalják az Aranyparton és az Ezüstparton , s jellemzően azokon a területeken fordul elő, ahol luxus apartmanházak előtt takarják ki a fák a tóra nyíló kilátást – olvasható az Index.hu-n.

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere szerint az éj leple alatt titokban vegyszerrel öntözgetik a fákat a tulajdonosok vagy az általuk felbérelt személyek, hogy megszabaduljanak a zöld levélzettől. De a lakók olyan esetekről is beszámoltak, amelyek során balta nyomokat találtak egyes fákon. Az ügy kapcsán a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon azt mondták, hogy ugyan elindították, de egyből meg is szűntették az eljárást az ügyben, mivel bűncselekményről ilyen esetekben nem lehet beszélni, csak szabálysértésről.

Engedély nélkül ritkítják a nádast is

Nem csak fákat, hanem a nádasokat is ritkítják ismeretelen tettesek, az Újhelyi strand és az Azúr Hotel között épülő lakópark elől minden előzmény nélkül eltűnt a vízi növényzet. Az önkormányzat ez ügyben ugyan nem illetékes, de a vízügytől azt az információt kapta a polgármester, hogy érvényes engedéllyel rendelkeznek a mederkarbantartásra. Egy másik nádas ügyében viszont már feljelentést is tett a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi őre, mivel az egyik luxusvilla elől engedély nélkül írtották ki a nádast.

A bulizók is sok kárt tesznek a környezetben

A siófokiaknak nem csak a fa pusztításból van elegük, ugyanis az éjszakai élet számos problémát okoz a mindennapokban. Többen panaszkodnak prostitúciós tevékenységekre és a részeg, kötekedő, vandál bulizó fiatalokra, akik amellett, hogy tárgyakat vagy frissen ültetett facsemetéket rongálnak meg, “folyóügyeiket” is a köztéren végzik.

 

Mai nap hírei

Szoktál 40 fokon mosni? Nem éri meg, óriási hibát követsz el

femcafe.hu12 órája

Bevásárlólista a koronavírus-járvány második hullámára – mit vegyünk és mit ne?

agroinform.hu12 órája

Visszaállították a schengeni belső határon a határellenőrzést

demokrata.hu14 órája

Fekete-Győr: Polt Péter semmiképp sem maradhat főügyész a kormányváltás után

ezalenyeg.hu15 órája

Járvány: újabb kormányfői vizit, mozgósítás, a teszt beszerzési ára az ötezret sem éri el

szabadeuropa.hu15 órája

Kivonulhat Európából a Facebook és az Instagram

gsmring.hu18 órája

Sharon Stone elárulta, ki csókol a legjobban Hollywoodban

joy.hu19 órája

Megoldódott a minden reggel 7 órakor leálló internet rejtélye

napmintnap.com19 órája