Tényleg olcsóbb a Lidl külföldön? A válasz kicsit meglepő és nagyon tanulságos

Startlap - Startlap
Egy francia és egy magyar üzletben is elvégezték ugyanazt a bevásárlást, több szempontból izgalmas eredmény született. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.


Cristina Arias/Cover/Getty Images

Tényleg olcsóbb a Lidl külföldön? A válasz kicsit meglepő és nagyon tanulságos

A G7, amely már több mint 1,5 éve havi rendszerességgel bevásárol ugyanazon termékekből a hazai üzletekben, így elég pontos információkkal rendelkezik az itthoni árakról, egy francia Lidlben is elvégezte próbavásárlását. A termékeket némileg eltérően válogatták ki a kínálat okozta különbségekből fakadóan, de a fogyasztói kosarak összehasonlíthatóságának értelmezése ettől alig változott. Több szempontból izgalmas eredmény született. Íme.

“A Betyársereg ellentüntetésén több volt a férfi csók, mint az első vidéki Pride-on”

“Nem kéne politikai szintre emelni, hogy gyűlöljük egymást. Nem hiszem, hogy a történelemben voltak olyan példák, amik azt mutatták, hogy ez valaha is jóra vezetett.” Szombaton Pécsett megtartották az első vidéki Pride felvonulást. A 444.hu kamerája bejárta az összes aznapi tüntetést, három is volt ugyanis, és felkerestek két helyi egyetemi tanárt, hogy elmeséljék, milyen ma Magyarországon meleg párként élni Budapesten kívül. Videóriport.

“Én szorozni és osztani tudok csak, ez meg összeadás és kivonás” – hírességeink tévés aranyköpései

Az utóbbi években jelentősen megszaporodott vetélkedőknek és reality műsoroknak köszönhetően a szokásosnál is nagyobb merítést kaphatunk a tévé képernyőjén keresztül az emberi hülyeségből, illetve azokból a pillanatokból, amikor a kamerák előtt történik kínos képszakadás. Ebben a válogatásbanLove Island Tíciántól Schobert Norbiig elfeledett és nagyon is aktív hírességek legdurvább mondatait nézheted vissza, amelyekben számot adnak matematikai, biológiai vagy nyelvtani tudásukról vagy például olyan dolgokról, hogy mi is az a szusi.

“Világklasszis, az év legnagyobb meglepetése vagy” – lehidaltak a stúdióban a Sztárban sztár leszek! versenyzőjétől 

TV2

Tóth Gabi sírt, Köllő Babett felment a színpadra megölelni, Majka és Pápai Joci tágra nyílt szemekkel nézte Kiss Attila Andor produkcióját, akiről a színpadra lépésekor senki sem gondolta, hogy ilyesmire képes lehet. Videó.

Rubint Réka meztelenül beült a jakuzziba, és ezt kitette a Facebookra

A kép abszolút a visszafogott erotikus tartalomba sorolható, minőségét azonban fokozza, hogy Schobert Norbi felesége nem akármilyen helyszínt választott a ruhátlan fürdőzésre. Fotó.

A fiatal felnőttek lecserélték az alkoholt a drogokra

Egy 45 éve tartó vizsgálat legfrissebb eredményei világosan mutatják, miként változott a szerhasználat az ifjabb generációk körében. A kutatók azért több jó hírrel is szolgáltak. További információkért katt ide.

Szaúd-Arábia sokkal jobb hely, mint ahogy a nyugatiak hiszik, állítja az ott élt magyar festőnő

Lesz-Müllek Bernadett művészettörténész és festőnő férjével közösen, 2013-ban költözött az iszlám országba, és egészen az idei évig ott éltek. Lesz-Müllek saját tapasztalatai alapján igyekszik leszámolni a Szaúd-Arábiát érő sztereotípiákkal. Bővebben.

Felhasználók millióival kivételezik a Facebook egy VIP-listán keresztül

A hivatalosan sosem említett VIP-lista tavaly már 5,8 millió főt számlált. Ők azok a júzerek, akik a rájuk vonatkozó speciális szabályoknak köszönhetően szabadon garázdálkodhatnak a közösségi oldalon. Mit jelent pontosan ez a különleges bánásmód, és kik azok, akik részesülhetnek benne? Ebből a cikkből megtudhatod.

Sikolyba fulladó énekek, csontos testek, embertelen bűz: ízek, szagok, tapintások és hangok a koncentrációs táborokban

Hulton ArchiveGetty Images

1945 tavaszát írjuk. Miközben a bergen-belseni lágerben tífusz és hasmenésjárvány pusztított, a lüneburgi síkságra megérkezett a britek 21. hadseregcsoportja, akik semmit sem tudtak a tábor létezéséről, hazaküldött leveleik festői szépségű tájról és békés hangulatról mesélnek. Az első intő jel az iszonyatos szag volt, amit a katonák később évek múlva is éreztek az orrukban.A koncentrációs táborok látványa, hangja, illata a nácik nélkül, önmagában is sokkoló élmény. Az érzetek többek a fizikai környezetről szerzett benyomásoknál, az érzékelés egy társadalmi, kulturális és politikai jelenség is, a szenzuális kapcsolatok egyben társadalmi kapcsolatok is, amelyek a közösség szerkezetéről árulkodnak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Csillagjegyek személyre szabott rémálmai: a horoszkópod megmutatja, mitől ver ki a veríték éjszaka

Lehet, hogy csak elképzelted, lehet, hogy már megálmodtad, mindenesetre az asztrológia szakértői szerint mindenkinek megvannak a rá jellemző sokkoló félelmei, amelyek születésünk pillanatától függenek. Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

Két magyar férfi szállíthatott hárommilliárd forintnyi heroint...

képcím

Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi Gödön

képcím

"Tiszta marad a priuszom" - reagált Árpa Attila a drogügyben...