Kiemelt Hírek 2018. április 10.

Teljes újraszámlálást akar az LMP

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 10.
Már vizsgálják a választási visszaélésekről szóló beszámolókat.

Dőlnek az LMP-hez a választás tisztaságát megkérdőjelező panaszok – nyilatkozta Szél Bernadett, az LMP társelnöke keddi sajtótájékoztatóján. A hvg.hu szerint a politikus arról beszélt, hogy tapasztaltak jogsértésre utaló jeleket, és most azon vannak, hogy kivizsgálják, mi áll ezek hátterében.

A párt azt akarja, hogy azon körzetekben, ahol nem volt ellenzéki delegált, a szavazatok újbóli átszámolásánál független képviselők is legyenek jelen. Ha ez nem lehetséges, akkor megszervezik, hogy ellenzéki képviselők vegyenek részt rajta.

Hadházy Ákos, az LMP másik társelnöke szerint nyilvánvaló, hogy a voksoláson tömeges csalásokra kerülhetett sor, és az is nagyon fontos kérdés, hogy a központi nyilvántartásban volt-e beavatkozás. „Itt is vannak zavarba ejtő tények, volt programleállás, -váltás, és rendkívül lassan jöttek az eredmények a választás éjszakáján” – mondotta a jelenlévőknek.

Egykori Fidesz-tagként Hadházy egyértelműen állítja, hogy a kormánypárt már a választások megkezdése után néhány órával meg tudja saccolni, milyen eredmények várhatók. Ennek tudatában furcsának tartja a történteket, és úgy gondolja, a választók körében felütötte a fejét a bizalmatlanság, így  nem lesz elkerülhető a szavazatok teljes körű újraszámolása.

 

Címlapfotó: Bruzák Noémi

 

 

Keresés az oldalon