60 ezer forinttal díjazza az oltást az egyik legnépszerűbb magyarországi boltlánc

Startlap - Startlap
Aggódnak a karácsonyi roham miatt, a kétezer hazai dolgozót kötelező vakcina helyett pénzzel motiválják. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Komka Péter

60 ezer forinttal díjazza az oltást az egyik legnépszerűbb magyarországi boltlánc

A koronavírus elleni védekezés mellett korábban is elköteleződött vállalat aggódik a karácsonyi roham miatt, a kétezer hazai dolgozót kötelező vakcina helyett pénzzel motiválják. További információkért katt ide.

A védettségi igazolványok lejárhatnak fél évvel a második oltás után

A kormány egyelőre nem döntött a kérdésről. A hírt Rogán Antal jelentette be, aki egyúttal az újabb oltási akcióhetekről is tájékoztatott. Részletek.

A kórházi adatszolgáltatás módosítása miatt zuhanhatott le hétfőre a lélegeztetőgépen lévők száma

Hivatalos hír nem volt, csupán egy orvos jelezte, hogy központilag változtattak az adatközlési kötelezettségen. A Koronavírus Sajtóközpont egy nehezen megfejthető üzenetben reagált, ugyanakkor nem tagadta az értesüléseket. Bővebben.

Müller Cecília: Folyamatosan figyeljük az omikront, és nem találtuk még egy beteget sem

MTI/Vasvári Tamás

Az országos tiszti főorvos rövid videóban adott beszámolót az oltási hét kiemelkedő sikereiről és a járvánnyal kapcsolatos egyéb, fontos fejleményekről. Íme.

Sorra zárnak az országok az omikron miatt: itt vannak a legújabb intézkedések

A szokatlan mintázatba rendeződött mutációkkal jellemezhető, Dél-Afrikából származó, egyelőre nem ismert veszélyességű vírusvariánsnak köszönhetően egymás után döntenek a politikai vezetők a határátlépési protokoll szigorítása mellett. Ebben a cikkben megtalálod a hazai és külföldi szabályokat.

660 millió: ennyibe kerül a Városligetben egy sörpavilon és egy vécé

A közbeszerzési értesítőben szúrták ki, hogy hirtelen mintegy 100 millióval nőtt a Városligetbe készülő, amúgy is “méregdrága vursliként” emlegetett építmények ára. Az összeg váratlan emelkedését többek között a Ligetvédők agresszív tevékenységeivel indokolták. Bővebben.

Karácsony Gergely összeveszett Lázár Jánossal egy hajnali villamosozás után

Lázár hétfő hajnali fél négykor szállt fel a Hódmezővásárhely-Szeged vasútvillamos első, utasokat szállító szerelvényére, az összezsúfolódott tömegben pedig a főváros főpolgármesterének is üzent. Karácsony Gergely szerint a magyar politika “talán legmérgezőbb” eleme, amikor ellentéteket szítanak a vidék és Budapest között. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Három év felfüggesztettett kapott egy férfi, aki hamis ajánlásokkal indult a 2018-as választáson

A többszörösen bűntett előéletű férfi ténykedése jóvoltából két párt részesült a jelöltségért járó állami támogatásban, azóta mindkettő felszámolás alá került. Mi történt? Innen kiderül.

Ausztria tovább szigorított: a keleti vakcinákat vették célba

December közepétől nem lesz egyszerű a határátlépés azoknak, akik Szputnyik vagy Sinopharm vakcinát kaptak. Az utóbbi időben rendre a rendkívüli járványellenes lépéseivel szereplő ország legújabb szabályairól erre a linkre kattintva olvashatsz.

Jill Biden elkészítette első karácsonyi dekorációját az elnök feleségeként: 41 fenyőfát állítottak fel

Alex Wong/Getty Images

Melania Trump kiváló, vérvörös fenyőfáihoz képest az új first lady kifejezetten visszafogottra vette a figurát. Galéria.

Ez is érdekelhet

képcím

Csirkehiány lehet a boltokban a szakmai szervezet szerint

képcím

444.hu: Megérkezett az Orbán család harmadik generációja a...

képcím

Megjelent a rendelet az oltási igazolványról