Kiemelt Hírek 2021. augusztus 25.

Téliesre fordul az időjárás: néhol fagypont közelébe süllyed a hőmérséklet

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 25.
Miközben a fél ország friss hazai dinnyét fogyaszt, téli időjárási helyzet alakult ki augusztusban. Esti hírösszefoglaló.

Téliesre fordul az időjárás: néhol fagypont közelébe süllyed a hőmérséklet

Fotó: Getty Images

Egyre inkább úgy tűnik, a 2021-es év történelmi jelentőségű lesz a meteorológiában, de legalábbis a klímaváltozás olyan folyamatokat generál, amelyek komoly jelzésértékkel bírnak. Miközben a fél ország friss hazai dinnyét fogyaszt, a télre jellemző időjárási helyzet alakul ki a hét második felére. Hogy ez mit jelent pontosan, arról ebben a cikkben olvashatsz.

Világviszonylatban is busásnak számít Áder leendő nyugdíja

Utánanéztek néhány országban, hogy egyes állami vezetők mire számíthatnak, ha letudták hazájuk szolgálatát. A magyar államfő nyugdíja az utolsó szovjet pártfőtitkárnál és a távozó francia elnöknél is nagyobb lesz, de azért Trumpot – legalábbis ezen a téren – nem veri meg. Ha érdekelnek a részletek, kattints ide.

Dobrev Klárának is meglett egy nap alatt a 20 ezer ajánlás

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint sokkal nagyobb az érdeklődés az előválasztás iránt, mint azt előzetesen gondolták. Dobrev Klára szavait itt olvashatod. 

Az előválasztáshoz  kapcsolódó további hír, hogy  szabálytalannak mondják a mikropárti jelölt aláírásgyűjtését.  

Távközlési szuperholding a vége a 4iG és az Antenna Hungária közeledésének

A NER-kedvenc informatikai cégés az állami nagyvállalat egyesülése  nagy hullámokat vethet. Bővebben.

A Covid lett a harmadik leggyakoribb halálok Magyarországon 2020-ban

A pandémia ráadásul a várható élettartamot is majdnem nyolc hónappal visszavetette. A statisztikai hivatal adatai alapján készült elemzést itt olvashatod.

Szijjártó: Vége felé közeledik a honvédség afganisztáni mentési művelete

A pontos időpontot nem a külügyminiszter, hanem a hadsereg főparancsnoka fogja bejelenteni, ez akár már szerdán megtörténhet. A magyarok kicsivel több mint ötszáz embert tudtak kimenekíteni. Továbbiak itt.

Kapcsolódó hír:Magyarországra érkezett 240 afgán menekültet szállítanak Röszkére és Tompára.

Felborult egy migránsokkal teli kisbusz Várbalognál, többen megsérültek, elszaladtak

Az osztrák rendszámú Fiat vezetője nőket, és gyerekeket is szállított a járművében, azonban a várbalogi Féltoronyi utcában letért az úttestről, és az út melletti kukoricásban felborult. A sofőr és az utasok egy része elmenekült a helyszínről, többen megsérültek. Részletek.

Itt a válasz arra, hogy miért repültek ma Budapest felett harci repülők csíkot húzva

Mivel már az augusztus 20-i állami légi parádé után vagyunk, szokatlan látvány volt Budapest egén, hogy ismét látványos alakzatban szálló vadászrepülők húztak el a fejek felett. Méghozzá szaúdi gépek voltak, innen kiderül, hogy mi dolguk volt errefelé.

Elszállhat a mangalicahús ára, akkora drágulás jöhet

Magyarországon nagy becsben tartják a nemzeti prémiumhúst, a mangalicát, amiért most úgy tűnik, sokkal mélyebben a pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki a vasárnapi ebédhez szeretné az asztalra tenni. Erről szól ez a cikk.

Galla Miklós: Remélem, nem az a céljuk, hogy a CEU és az SZFE után én legyek a harmadik

Galla Miklós humorista, zenész interjút ad a Magyar Távirati Irodának egy budapesti szállodában.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Adják már vissza Galla Miklós Karinthy-gyűrűjét!Ismételten erre szólítja fel a közmédiát a humorista. Az újabb nyílt levél tartalmát itt olvashatod.

Keresés az oldalon