Te kiállnál Toronto fölé 350 méter magasba egy szál kezeslábasban?

Túra csakis erős idegzetűeknek.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-24 02:10

Fotó: Youtube

Toronto jelképe a CN torony, a maga 553,3 méteres magasságával. A látványosság a hetvenes évek építészetének egyik rekordja: majdnem négy évtizedig volt a világ legmagasabb szabadon álló épülete, míg a Burdzs Kalifa meg nem előzte. Jelenleg még mindig az előkelő hatodik helyen áll. A torony szédületes kilátóteraszán és üvegpadlóján évi kétmillió turista bámészkodik. A CN torony most új, hátborzongató kalandot kínál látogatóinak.

A félelmüket legyőző turisták a 365 méteres magasságban kialakított peremen tudnak végigsétálni. Mindezt speciális kezeslábasban és nagyon jó tapadást biztosító cipőben korlát és háló nélkül, karabinerrel rögzítve, a mélységbe beledőlve lépegethetnek körbe. A bátorságpróba neve: edgewalk, vagyis peremséta. 175 kanadai dollárba kerül ez a tömény rettegés. Az üzemeltetők nem bíznak semmit a véletlenre: telefont és fényképezőgépet nem vihetünk magunkkal, viszont a helyszínen meg lehet vásárolni a bátorságpróbán készült vagány és profi fotókat.

A CN tornyot eleinte telekommunikációs toronynak szánták csupán, és nem a világ legmagasabb önálló építménye cím elnyerése volt a cél, de a tervezők, akik három évig dolgoztak a terveken, rájöttek, hogy lehetséges megépíteni. Sőt, tovább is gondolták: fogadhat látogatókat is, akik biztosan szívesen fizetnek majd azért, hogy az üvegaljú liftek egyike a magasba repítse őket.
A CN torony meghatározza Toronto látképét. Bár mára körbeépült felhőkarcolókkal, még mindig ez az az épület, ami szinte mindenhonnan látszik a városból.

 

Forrás:

Edgewalk Tower

Mai nap hírei

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

ezalenyeg.hu6 órája

Új módszer az unokázós csalásoknál

szabadeuropa.hu9 órája

Kórházba került Tokár Tomi kisfia

napidoktor.hu11 órája

Kocsis Máté bemondta a Kossuth Rádióban, hogy a baloldal képtelen az összefogásra

168ora.hu13 órája

A jövő vonata robog Ausztriában

koponyeg.hu13 órája

50.000 Ft alatti bomba ajánlatok a hétvégére – Ne maradj le!

gsmring.hu14 órája

Rövid élet után gyors búcsú Mercedes X-class

gepmax.hu15 órája

5+1 dolog, amiről nem is gondolnád, de a szüleidtől örökölted

joy.hu17 órája