Kína kérésére titkosították a Budapest-Belgrád vasútvonal hitelszerződését

Startlap - Startlap
Több mint két éve hiába próbálják megtudni a részleteket a megállapodásról, és tavaly még határozottan állította a külügy, hogy a titkosításnak semmi köze a kínai félhez.

Kína kérésére titkosították a Budapest-Belgrád vasútvonal hitelszerződését

2021-ben a minisztérium még külön kiemelte, hogy Szijjártó Péter egyáltalán nem a kínaiak kérése miatt döntött a titkosítás mellett, sőt, ezt határozottan cáfolták és visszautasították. Az ügyben Szél Bernadett 2020 áprilisában először közérdekűadat-igényléssel fordult a Pénzügyminisztériumhoz, majd a külügyminiszterhez, végül idén szeptemberben beperelte a külügyet. Bővebben.

Egész éjjel virrasztottak diákok négy budapesti gimnáziumnál

A Diákok a tanárokért csoport által a pénteki felvonuláson meghirdetett demonstrációhoz a Szent István Gimnázium, a Vörösmarty Gimnázium, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium, valamint az Óbudai Gimnázium tanulói csatlakoztak. Galéria.

A parlamenti szelfibajnokságban is Orbán Viktor áll az első helyen

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Első szavazó fiatalokat kérdezett az Ifjúságkutató Intézet és a Társadalomkutató Kft. arról, melyik politikussal fotózkodna szívesen. A versenyt komoly fölénnyel nyerte a miniszterelnök, aki mellett az ellenzék legfontosabb nevei sem tudnak labdába rúgni. Gyurcsány Ferenc kifejezetten népszerűtlennek tűnik a felmérés alapján, és számos ellenzéki képviselőt egyszerűen nem is ismernek a 18-21 évesek. Részletek.

Mészáros Lőrinc rákényszerítette Tatabányát a Turulgáz maradékának eladására

Több év után sikerrel járt az Opus Tigáz próbálkozása, így heteken belül száz százalékban Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerül a tatabányai földgázvezeték-rendszert üzemeltető Turulgáz. A város önkormányzata éveken át ellenállt, az Opus Tigáz és az MVM azonban bekeményített, több százmilliós bevételtől fosztva meg Tatabányát.

Gyakorlatilag megszűnt a piac és a verseny. Senkinek nincs mozgástere, csak nekik

– közölte a tatabányai polgármester. Bővebben.

Több települést visszafoglaltak az ukránok Zelenszkij szerint

Az ellentámadások során több település orosz kézről visszakerült ukrán irányítás alá – jelentette be Volodimir Zelenszkij; egy ausztrál festő háborús képe rendkívüli felháborodást keltett; mintegy 15 ezren érkeztek Ukrajnából Magyarországra vasárnap. Az orosz-ukrán háború legfontosabb eseményei percről percre.

Rév Marcell Emmy-díjat kapott

A tévézés legfontosabb elismerésével az Eufória egyik epizódjáért tüntették ki a magyar operatőrt. Részletek.

Rovarinvázió miatt pusztulnak a lucfenyők Erdély legszebb hegyvidékén

Betűzőszú fenyeget több ezer hektárnyi erdőt az Erdélyi-szigethegység Natúrparkban. Az állat elterjedését, amely nem számít új lakónak a területen, elvétett emberi intézkedések és a csapadékmentes, forró nyár segítette. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Tíz embert gyilkoltak meg késes ámokfutók Kanadában

Royal Canadian Mounted Police / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

A tömeges mészárlás Saskatchewan tartományban, a főként krík őslakosok által lakott területen történt. A hatóságok egy 30 és egy 31 éves férfit gyanúsítanak a bűncselekménnyel, amelynek a tíz halálos áldozaton kívül 15 sebesültje is van. Mi történt? Innen kiderül.

A hét második felében már esernyőre is szükségünk lesz

Szerdáig marad a zavartalan, kellemes nyári meleg, és ugyan jelentős lehűlésre később sem számíthatunk, csütörtöktől többfelé fordul elő csapadék. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt az Operettszínház bonvivánja - a hét legfontosabb...

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi