Niagara-vízesés: videón a robbanás előtti pillanatok

Startlap - Startlap
Egy jármű szerdán "rendkívüli sebességgel" közelítette meg az amerikai-kanadai határállomást Niagara Fallsnál, ahol egy elválasztó tömbnek ütközött, majd felrobbant. Az esetet térfigyelő kamerák is megörökítették.

Nincs terrortámadásra utaló jel az amerikai-kanadai határon, Niagara Fallsnál történt robbanást követően – közölte New York állam kormányzója szerda este tartott sajtótájékoztatóján.

Kathy Hochul beszámolt arról, hogy egy jármű “rendkívüli sebességgel” közelítette meg a határállomást, ahol egy elválasztó tömbnek ütközött, majd felrobbant.

A detonációban a jármű két utasa meghalt, és egy harmadik személy, egy határőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

A kormányzó beszámolt arról, hogy a jármű eredetét egyelőre nem tudták megállapítani, de az első feltételezések szerint egy New York állambeli lakoshoz tartozik.

A robbanást térfigyelő kamerák is megörökítették, amelyek azt mutatják, hogy szerdán helyi idő szerint kevéssel fél 12 előtt történt a robbanás Niagara Falls település amerikai és kanadai oldalát elválasztó hídnál, a Rainbow Bridge-nél. Amerikai médiumoknak szemtanúk arról számoltak be, hogy a járművet a betontömb a levegőbe dobta és azt követően következett be a robbanás.

 

 

Az eset részleteit a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálja, amiről Joe Biden elnököt is tájékoztatták. A hatóságok először terrortámadásra gyanakodtak, különösen annak fényében, hogy az FBI igazgatója a közelmúltban egy kongresszusi meghallgatáson arról beszélt, hogy a közel-keleti konfliktus nyomán rég nem látott szintre növekedett egy Egyesült Államokban elkövetett terrortámadás kockázata.

Justine Trudeau kanadai miniszterelnök szerdán azt mondta, hogy az esetet nagyon komolyan veszik.

A Niagara Falls-nál történt robbanás nyomán elővigyázatosságból lezárták az Egyesült Államokat és Kanadával összekötő további környékbeli határátkelőket, összesen három hidat, amelyeket szerdán délután és kora este újra megnyitottak a forgalom előtt.

Az Amtrak amerikai vasúttársaság felfüggesztette a vasúti közlekedést New York állam és Kanada között.

(MTI)

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Nagy robbanást videóztak Tatabányán a lángoló házon dolgozó...

képcím

Hatalmas robbanás rázta meg Alsózsolcát

képcím

Kiterjesztett elrettentésről állapodott meg Szöul és Washington