Kiemelt Hírek 2020. május 13.

TASZ: A véleménye miatt vittek el otthonából egy férfit, nem rémhírt terjesztett a Facebookon - itt a poszt

Startlap Kiemelt Hírek 2020. május 13.
A rendőrök hétfőn elvittek az otthonából egy 64 éves férfit rémhírterjesztés miatt, a jogász szerint a gyanúsított semmi rosszat nem csinált, csak kifejezte a véleményét. Reggeli hírösszefoglaló.

TASZ: A véleménye miatt vittek el otthonából egy férfit, nem rémhírt terjesztett a Facebookon – itt a poszt

A szerencsi rendőrök hétfőn elfogtak egy 64 éves férfit, akit rémhírterjesztéssel vádolnak. A 444.hu portál nem sokkal később beszélt az érintettel, és ebben a cikkben közzétették az eljárást elindító Facebook-bejegyzést. A TASZ jogásza véleményezte a posztot, ami szerinte egyértelműen nem rémhír, csupán egy ember véleményének kifejezése

Budapest Restart: Karácsony Gergely közzétette a főváros újraindításának tervét

Budapest Restart – Javaslatok a főváros felelős újranyitásához címmel elkészült Karácsony Gergely főpolgármester anyaga, ami a kijárási korlátozások feloldásához szükséges feltételekről, és az ezt követő lépésekről szól. Ha kíváncsi vagy a tervezet tartalmára, akkor itt folytasd az olvasást.

A német autóipar és a külföldi turisták dönthetik el a 2022-es magyar választást

Két év múlva tavasszal választást tartanak, amelynek kifutása szempontjából döntő kérdés, hogy mi történik a mostani válsággal. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank bemutatta a 2020-as, 2021-es előrejelzését, amely alapján a következő hónapokban nem sok jóra számíthatunk. De ennél fontosabb, hogy vajon meddig tarthat el a krízis: V, U, W vagy L alakú lesz a válság görbéje, és melyik forgatókönyv mit jelentene számunkra és a kormány számára? Erről szól ez a cikk.

Már kevesebb új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és több beteg meghalt a fertőzés következtében. A mai számok ugyanakkor biztató tendenciát mutatnak. A koronavírussal kapcsolatos friss, hazai statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Felfüggesztett börtönt és pénzbírságot kapott gyermekpornográfia miatt a volt perui magyar nagykövetet

Kaleta Gábor  ügyében a napokban született döntés a Budai Központi Kerületi Bíróságon. A sajtóértesülések szerint tárgyalást nem tartottak. Részletek itt.

A kormány megszünteti a nyelvtanulási diákhitelt

A tavaly bevezetett hitel megszüntetéséről szóló kormányrendelethez indoklást nem fűztek, de így is sejthető a döntés oka. Részletek itt.

Börtönt kér az ügyészség Bige Lászlóra, a műtrágya milliárdos királyára

A Forbes szerint Bige László vagyona egy év alatt 18 milliárddal csökkent, így a leggazdagabbak listáján az ötödik helyről a 14. helyre zuhant. Az üzletembernek mégsem ez lehet a legnagyobb gondja éppen. 2018 végétől látványos akciókat indítottak a hatóságok Bige ellen, most mégis csendben érkezett a végéhez a vesztegetési ügyének vádhatósági eljárása. Az esetről, illetve annak legújabb fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Újabb koronavírusra bukkantak a tudósok

Szakértők újabb, a jelenlegi a pandémiát előidéző SARS-CoV-2-vel közeli rokonságban álló koronavírusra bukkantak denevérekben. A felfedezés további bizonyíték arra, hogy a SARS-CoV-2 vírus nem laboratóriumi eredetű. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Rövidítenének az idősek vásárlási sávján, a hétvége rendjét pedig teljesen átírnák

Kétórásra rövidítené a 65 év feletti lakosokra vonatkozó vásárlási idősávot, illetve a hétvégi napokra ennél jóval drasztikusabb változást javasolnak a kereskedelmi érdekszervezetek. Minderről bővebben itt írnak.

Hiába fog esni, az aszályra ez nem megoldás

Fotó: Scott Olson/Getty Images

Akár 10 millimétert meghaladó csapadék is hullhat a héten, főként az ország északi felén, ez azonban kevés lesz az aszály mérsékléséhez. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon