Kiemelt Hírek 2021. július 07.

Szürreális interjút adott Szijjártó egy magyarul próbálkozó riporternek

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 07.
Visszakérdezésre esélye sem volt az újságírónak, aki aligha értette, mint mond a miniszter. Délelőtti hírösszefoglaló.

Szürreális interjút adott Szijjártó egy magyarul próbálkozó riporternek

Egy magyarul alig tudó, a kérdéseket papírról felolvasó szlovén riporternek adott interjút a magyar diplomácia vezetője Koperben. Visszakérdezésre esélye sem volt az újságírónak, aki aligha értette, mint mond a miniszter. Ha kíváncsi vagy, hogyan zajlott az interjú, ebből a cikkből kiderül.

Itt a jogerős ítélet a lúgos orvos ügyében

Nyolc és fél év után nem nekem kellett megint bizonygatni, hogy ez tényleg megtörtént velem. Nyolc és fél év után végre valaki leírta az igazságot

– reagált a Telexnek a jogerős ítélet hírére Renner Erika, aki a sírástól sokáig alig tudott megszólalni. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Megérkeztek a friss járványügyi számok

Közzétették az elmúlt 24 óra hazai koronavírus-adatait. Itt megnézheted.

Az EP talált pár trükköt, amivel fel lehet lépni a homofób pedofiltörvény ellen

Az EP elvégezte a jogi munkát, és talált indoklást, ami alapján alkalmazni lehetne a jogállami mechanizmust a magyar kormány ellen a homofób pedofiltörvény miatt. Részletek.

Mit művelt Chiellini a 11-esek előtt?!

CARL RECINE / POOL / AFP

Chiellini, az olaszok csapatkapitánya olyan műsort vágott le a 11-esek előtt, hogy azután nem veszíthettek az olaszok. Ezt a videót tényleg többször meg fogod nézni.

Előkerült egy videó a bulinegyedben két és fél éve történt késelésről

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 23 éves férfival szemben, aki két és fél évvel ezelőtt megszúrta az őt csitítani akaró férfit a fővárosi bulinegyedben. A bűncselekményről készült felvételt ezen a linken nézheted meg.

Olyan tanárokat faragnának, akik nem tudnak többet a NAT anyagánál

A Köznevelés-stratégiai Kerekasztal múlt heti ülésén terítékre került a pedagógusképzés átalakítása, a tervekből pedig az látszik, hogy a kormány két legyet akar ütni egy csapásra. A témáról itt írnak részletesen.

Blikk: Vajna Tímea miatt áll a Puskás-mozifilm projektje

Andy Vajna terve volt, hogy Puskás Ferenc életéből játékfilm szülessen. A Blikk most azt állítja, hogy a nagyívű projekt Vajna özvegye miatt nem halad előre. Bővebben.

Szenzáció: a világ legjobb vörösbora magyar lett

Ilyen nyílt kategóriában és a verseny történetében először kapta magyar vörösbor ezt a díjat. Ha érdekel, hol készül a rangos elismerést bezsebelő ital, olvasd el ezt a cikket.

Görögország szigorít – erre készülj a nyaraláson

NICOLAS ECONOMOU / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Hirtelen növekedett a fertőzöttek napi száma, a görög kormány ismét szigorít. A július 8-ától bevezetendő intézkedések a nyaralókat is érinti. Itt vannak a részletek.

Szinte egymást érik a hőhullámok a következő napokban

Szerdán és csütörtökön tetőzik a hőhullám, majd pénteken hidegfront érkezik. Hatása azonban nem sokáig tart. Ha érdekel, hogy pontosan mikor tér vissza a forróság, a részletes időjárás-előrejelzésből ez is kiderül, itt.

Keresés az oldalon