Szomorú, de Pio atyáék kénytelenek voltak leszerelni az Irgalmasrend pécsi ételládáit

Egy fantasztikus kezdeményezés ment teljesen tönkre.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-26 22:26

Fotó: PécsMa

Óriási csalódás érte Morvay Imrét, ismertebb nevén Pio atyát, és mindazokat, akik részt vettek benne vagy felkarolták az általa indított ételláda-programot.

Az egykor felszentelt katolikus pap, a pécsi székesegyház plébánosa, 58 évesen a Betegápoló Irgalmasrend kötelékébe lépett. Itt hozta össze az kezdeményezést, melynek segítségével anonim módon bárki, a pécsi  Irgalmasrendi templom mellett, a kerítések oldalában lévő ládákba helyezhetett élelmiszert a rászorulóknak.

Maga Pio atya is rendszeresen töltötte a ládákat naponta, sőt sokan csatlakoztak ötletéhez, egyszóval soha nem voltak üresek a rekeszek. De minden igyekezet ellenére pont a hajléktalanok egy csoportja volt az, aki tönkretette az egészet. 

Szinte hihetetlen, de a hajléktalanok egy része átvette az ellenőrzést az ide kihelyezett élelmiszerek felett, és mindent ők vettek ki a tárolókból, majd pénzért értékesítették a sorstársaiknak – írja a SzabadPécs.hu.

Ezzel együtt hatalmas koszt hagytak maguk után, nem is beszélve arról, hogy egész nap zajongtak a környéken, zavarva azt itt lakókat, és a járókelőket. De rendszeres volt az is, hogy a kivett kenyérbe csak egyet haraptak, aztán azonnal ledobták a földre.

A portál beszélt  Morvay Imre Pio atyával, aki elmondta, hogy általánossá váltak a problémák, ezért született a döntés, felhagynak a kezdeményezéssel.

Mai nap hírei

Ne is álmondjunk utazásról, ha májusig nem kapjuk meg a koronavírus-vakcinát

bitcoinbazis.hu4 órája

Top 12 – Ételek, amelyek gyorsítják az öregedést

napidoktor.hu5 órája

Nagyon elvesztette a Fidesz Ferencvárost

168ora.hu6 órája

Hajnali havazás

koponyeg.hu9 órája

Nagy az érdeklődés az Iszomm iránt Szanyi Tiborék szerint

demokrata.hu9 órája

Toyota Mega Cruiser – alig ismert terepjáró-különlegesség

agroinform.hu11 órája

Nagyon vigyázz velük: ebből a 6 jelből ismerheted fel a megbízhatatlan embereket

joy.hu14 órája

Nyugdíj kisokos 2021 - Nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, 13. havi nyugdíj

ado1szazalek.com14 órája