Hosszú sorokban várták a karácsonyi ételosztást Budapesten

Startlap - Startlap
Vasárnap elkezdődött a Krisna-hívők karácsonyi ételosztása, ami Budapesten három napig tart majd a Népligetben. Egy nap összesen ezer rászorulónak tudnak élelmiszert ajándékozni.

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Krisna-hívők december 24-i szeretetlakomájukat, melyen a rászorulóknak osztanak ételt és csomagokat. A szervezet közleménye szerint hatezer tál ünnepi ebédet és tartós élelmiszercsomagot osztottak ki a családoknak, betegeknek, időseknek, nyugdíjasoknak. A hvg.hu fotóriporterének képsorozatán jól látszik, hogy kígyózó sorok várakoznak az ételre. 

“Az első akció még csak száraztésztával és burgonyával kezdődött, később azonban hagyománnyá vált a meleg étel és a gazdag, tartós élelmiszercsomag kiosztása is a résztvevőknek. A tapasztalat ugyanis az, hogy az élelmiszercsomag különösen nagy értéket képvisel a rászoruló családok számára, akik az itt kapott a főzési alapanyagokból és a finomságokból, mint pl. kekszek vagy szaloncukor teszik ünnepivé, és valóban méltóvá családjuk számára a karácsonyt. Sok helyen az Ételt az Életért csomagja nélkül ugyanis nem kerülhetne ünnepi menü az asztalra. Mindez nagyon megterhelő lehet lelkileg a kisgyermekek számára is, akiknek a legjobb lenne, ha sohasem kellene megélniük a nélkülözést, de méltatlan és kiábrándító az idősek esetében is, akik egész életüket végig dolgozták és szűkölködve lépdelnek az öregkor felé” – írják a közleményben. 

 

Közzétette: Ételt az Életért Alapítvány – Food for Life Hungary – 2023. december 24., vasárnap

A Karácsonyi Szeretetlakoma fénypontja minden évben a fővárosi ünnepi csomagosztás. December 24-25-26-án a Népligetben várjáka rászoruló családokat. Naponta 1000-1100 csomaggal és étellel várják az érkezőket. A sorszámozott karszalagokat reggel 9 órától lehet átvenni. A szervezők nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy ne jöjjenek ki hajnalban a karszalagokért, mindenkinek jut majd a csomagokból. Az ételosztás pedig 11 órakor kezdődik majd.

Címlapfotó: Illusztráció (Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Ferenc pápa a szentföldi harcok leállítását sürgette...

képcím

Erdő Péter: az utolsó szó mindig a szereteté

képcím

Ferenc pápa emberséget szorgalmazott advent negyedik vasárnapján