Így változik az életünk szeptembertől

Startlap - Startlap
Új kataszabályok, drágább parkolás Budapesten és egy sor más változás jön. Aki nem katona vagy rendőr, annak valószínűleg nehezebb lesz az élete. Délelőtti hírösszefoglaló.

Így változik az életünk szeptembertől

A nyári szabadságok ellenére sem teltek eseménytelenül az elmúlt hetek és hónapok. Több fontos változást is elfogadtak, azonban nagy részüket nem azonnali hatállyal, hanem szeptembertől léptetik érvénybe. Röviden és pontokba szedve összegyűjtötték, milyen újdonságokat hoz az ősz, hogyan változik az élet szeptember 1-től. A Telex cikke.

Ha jön az uniós gázársapka, muszáj lesz európai szinten korlátozni a fogyasztást

Szakértők arra figyelmeztetnek, mivel jelentős földgázhiány alakult ki Európában, az uniós szintű ársapka bevezetése együtt járna az energiafogyasztás központi korlátozásával. A témáról itt olvashatsz bővebben.

Polgári engedetlenséggel indul a tanév több iskolában

Getty Images

Már a tanév első napján többen polgári engedetlenségi akcióba kezdenek a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium és a Széchenyi István Kéttannyelvű Általános Iskola tanári közül, miután a kormány és a pedagógus szakszervezetek közötti bértárgyalások ismét kudarcba fulladtak. Részletek.

“12 év tanítás után 250 ezret kerestem. Ezt ne én szégyelljem, szégyellje az, aki úgy dönt, hogy egy tanár munkája ennyit ér”

A 444.hu pályaelhagyó tanárokkal beszélgett, akik idén először nem az iskolában töltik az évnyitót. Más-más okokból mondtak fel, van, aki pályakezdőként, és van, aki tizennyolc év tanítás után váltott szakmát. A cikk itt folytatódik.

Nagy Márton: Drága az árstopok fenntartása, betöltötték szerepüket

Egyre jobban úgy tűnik, október 1. után nem tervezi fenntartani a kormány az árstopot. A miniszter az ársapkák mellett az energiaválságról is beszélt. Ide kattints.

Érdnél marad a vízművek, újabb kosarat kapott az állam

Az Érd Most! beszámolója szerint heves vita volt az érdi vízművek úgynevezett ázsiós tőkeemeléséről, vagyis arról,  hogy állami kézbe kerüljön-e a helyi vízszolgáltató vagy sem. Előzőleg Pécs is úgy döntött. nem adja át az államnak vízszolgáltató cégét, a helyi fideszesek ott is óriási hibának nevezték a döntést. Részletek.

Új hírek a házomlásban megsérült balerináról

Magához tért, és átszállították a kórházból az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe az Operettszínház sérült balerináját. Állapotáról ebben a cikkben számolnak be bővebben.

Tűz alá került a zaporizzsjai atomerőműnek otthont adó város

Andrey BORODULIN / AFP

Hajnalban tűz alá került Enerhodar, az orosz védemi minisztérium ukrán szabotázsról beszél; a NAÜ missziója nem hátrál meg; szerdán is bő tizenötezer ukrán menekült érkezett hazánkba. Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Az állam egyelőre kitámasztja az ingatlanpiacot, de akár árcsökkenés is jöhet

A külföldi ingatlanpiacokon már csökkennek az árak, itthon viszont mintha nem változott volna semmi. Valójában már látszik a lassulás, de sok most a bizonytalanság. A G7 cikke.

Élénk szél kíséri a következő napokat

Csütörtökön és pénteken is többfelé megélénkül a szél, majd a hétvégére csillapodik a légmozgás. Néhány fokot visszaesik a nappali felmelegedés mértéke, a hűvös hajnalokat közel átlagos hőmérsékletű nappalok váltják. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Korlátozni fogják a mobilhasználatot a hazai iskolákban

képcím

Varga: 184 milliárd forint uniós forrás érkezett...

képcím

Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev