Szobája rabságában él a 25 éves nyíregyházi fiú, mióta öntudatlan állapotban kiugrott az ablakon

Szakszerű kezelés nélkül Attila teste egyre csak sorvad a panellakás börtönében.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-01 17:21

Fotó: ATV Híradó

“Nincs életem” – foglalta össze helyzetét az ATV Híradójának a 25 éves nyíregyházi Attila, aki tavaly öntudatlan állapotban kiugrott a 9. emeleti panellakásuk erkélyéről, és azóta szobája négy fala között, bezárva él. Édesanyja szerint a közeli kórházakban nem vállalják a fiút, utolsó reményük, hogy a fővárosban találnak egy olyan intézményt, ahol befogadják Attilát.

A fiatalember herbálfüggő volt, pszichés problémái miatt korábban többször is járt abban a kórházban, ahol a zuhanás után magához tért. A baleset következtében Attila deréktól lefele lebénult, és a szakszerű rehabilitáció híján állapota folyamatosan romlik.

Őszintén megmondva nem emlékszem semmire. Nem tudtam, hogy nem fogok tudni járni, csak amikor anyukám mondta, hogy mit mondtak neki az orvosok, akkor tudtam meg, hogy nem fogok tudni járni. 25 éves vagyok, és nincs életem

– fogalmazott a fiú, akinek alsó teste tele van fekélyes sebekkel, lába elsorvadta, és izületei elcsontosodása miatt alig tudja kinyújtani a lábait, folyamatos fájdalmai miatt pedig hiába szeretne dolgozni, nem tud. Édesanyja, Éva sem dolgozik, mivel a fiú ápolása egy teljes embert kíván, így azóta 80 ezer forintból él a család.

Az asszony szerint a szakápoló, aki korábban járt fiához azt mondta, Attilának valahova be kellene feküdnie, mert így nem lehet őt fejleszteni. Éva azt mondja, sem a nyíregyházi, sem a debreceni kórházban nem vállalják a fiú további kezelését.

Az ATV megkeresésére a debreceni intézmény nem reagált, a nyíregyházi kórház azonban azt mondta, az öngyilkossági kísérlet óta 18 szakrendelésen összesen 183 alkalommal kezelték, és minden segítséget megadtak az otthoni ápolásához is.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Mai nap hírei

Már a Google Maps is mutatja a koronavírus terjedését

gsmring.hu11 órája

Eszedbe ne jusson megenni másnap a rizst - Komoly gondok származhatnak belőle

femcafe.hu11 órája

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

ezalenyeg.hu11 órája

Szórakozásból vert szét teljesen egy kocsit négy fiatal Monoron

168ora.hu14 órája

Melegebb éghajlatra küldte a rendőröket a biciklis

formula.hu17 órája

Havonta 5 percen múlhat a magyar nők élete

napidoktor.hu18 órája

Svájc sorsdöntő népszavazást tart az EU-val való kapcsolatáról!

napmintnap.com19 órája

Fördős Zé és Vadon Jani is imádta a déli parti éttermet

balaton.hu19 órája