Szlávik János: Nagyon sok beteg lesz még májusban

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője a fiatalok és az idősek elkülönítésében látja a járvány megoldását. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-04-21 09:08

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szlávik János: Nagyon sok beteg lesz még májusban

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője hétfő este az M1 műsorában értékelte a magyar járványhelyzetet. Szlávik János a koronavírus megoldását az idősek és a fiatalok elkülönítésében látja. Részletek itt.

Megvannak a márciusi munkanélküli adatok: az alacsony végzettségüek és az idősek kapták a legnagyobb pofont

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai a munkaerőpiacon legkomolyabban az 55 éven felülieket, és az alacsony végzettségüeket sújtotta. Van egy csoport, akiknek a körében alig növekedett a munkanélküliség. Pontos adatokat itt találsz.

Tovább nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek és a halottak száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és több beteg meghalt a vírus következtében. A koronavírusról szóló friss, hivatalos statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Az Európai Bizottság továbbra is aggódik: vizsgálni fogják a felhatalmazási törvényből eredő döntéseket és a végrehajtásukat 

A témáról Christian Wigand bizottsági szóvivő nyilatkozott, miután arról kérdezték, vajon Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a hétvégén valóban azt mondta-e a cseh közszolgálati tévében, hogy a magyar jogszabály nem sérti az uniós jogot. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Kim Dzsongunt állítólag megműtötték, és komoly veszélyben van

Fotó: Korea Summit Press Pool/Getty Images

Az amerikai és a dél-koreai média egybehangzó keddi jelentései szerint az észak-koreai vezetőt megoperálták. A CNN egy névtelenül nyilatkozó amerikai illetékesre hivatkozva közölte, hogy Kim Dzsongun a beavatkozás óta “komoly veszélyben”. Részletek itt.

Ilyen se volt még: Magyarországon a legolcsóbb a benzin az egész EU-ban

Az euróhoz és a környező országok devizáihoz képest annyira gyenge lett a forint, hogy most a magyar benzin a legolcsóbb az unióban. A gázolaj árát tekintve is dobogósak vagyunk. Pontos számokért ide kell kattintani.

Szlovákiából járnak a Bükki Nemzeti Parkba a medvék, a bocsos anyamedve komoly veszélyt jelenthetnek az emberekre 

Pár nappal ezelőtt derült ki, hog Pásztó közelében megjelent egy anyamedve két boccsal. Ebben a cikkben  Bakó Botond, a Bükki Nemzeti Park zoológiai szakreferense mondja el a legfontosabb tudnivalókat a medvecsaládokról általában, valamint a Mátrában felbukkant egyedekről.

A vírus elmosta a magyar egészségügy strukturális reformját, és a gyenge forint csak ront a helyzeten

A kórházak 2019-es kvázi csődeljárásszerű adósságrendezése lezárult, a beszállítók döntő többsége megkapta a pénzét. Nagy kérdés viszont, hogy mi lesz 2020-ban? Az intézmények adóssága máris újra emelkedik, a gyenge forint miatt az eszközbeszerzések megdrágultak, és amúgy tombol a világjárvány. Ha érdekel a téma, akkor kattints ide, ahol Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára segítségével vázolják fel a helyzetet.

Egy hét után máris módosítani kell a kormány munkahelymentő intézkedésein. De miért lett ennyire szűkmarkó a program?

A munkáltatók reakciói alapján a magyar kormány bértámogatási rendszere nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A napokban kiderült, hogy a támogatás feltételeit újratervezeik. A magyar rendszert a németről mintázták, de ez utóbbi már a koronavírus előtt is nagyvonalúbb volt, és a járvány beköszöntével még inkább adakozóvá tették. Közgazdaságilag racionálisan indokolható, hogy ne másoljuk le pontról pontra a német kurzarbeitot, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a mi kormányunk elmérte az arányokat. Hogyan néz ki a német rendszer? Milyen szempontok alapján alakíthatták ki a hazai munkahelymentő program szabályait? Ezekre a kérdésekre keresi a választ ez a cikk.

Meleg, nyárias időjárás és szikrázó napsütés várható

Fotó: Matt Cardy/Getty Images

Jelentős esőben nem lesz részünk, és a hét végén akár 25 fokot is mérhetünk majd. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Nálad is összeomlott a Google alkalmazás? Ez rá a megoldás!

digitalhungary.hu6 órája

Újabb baj jön: a koronavírus egy újabb, veszélyes mutációját azonosították!

napidoktor.hu9 órája

A szurkolók nem akarják a pályán látni Szalai Ádámot, de egy legendának más a véleménye

promotions.hu10 órája

Varga Judit vérig sértve csapkod, mert egész Európa elítéli a kirekesztő melegellenes törvényt

nyugatifeny.hu11 órája

Meghalt a Mátrai borvidék nagy öregje

demokrata.hu13 órája

Hadházy: Füzesgyarmaton nem írta alá a közmunkások napját a munkavezető, mert szerinte ő több füvet vág le egy óra alatt

444.hu13 órája

Hibaüzenettel leáll a Google Android appja, de van megoldás

gsmring.hu14 órája

Megszűnhet a kukaholding

privatbankar.hu14 órája