Szijjártó szerint a Soros-kampánynak semmi köze az antiszemitizmushoz

A külügyminiszter úgy véli, Magyarország zérő toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen, és büszkék lehetünk az eredményekre. Azért lehet, hogy lenne még min javítani.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-02-21 15:57

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szijjártó Péter a Jerusalem Postnak adott interjúban nyomatékosan hangsúlyozta, hogy Magyarország Soros György ellenes kampánya nem antiszemita. A kormányt nem érdekli Soros György vallása, csak a jövőképe Európáról, ami ellentétben áll a kormány elképzeléseivel. Hozzétette: az antiszemita, aki ebbe belekeveri a vallást.

Büszkék lehetünk az antiszemitizmus elleni harc során elért eredményeinkre. Zéró toleranciát hirdettünk az antiszemitizmus ellen. Nagyon büszkék vagyunk arra a tényre, hogy Közép-Európa legnagyobb zsidó közössége Magyarországon él. Ha eljönnek Budapestre, élénk kulturális élettel találkozhatnak, és láthatják, hogy a zsinagógák körül, vagy zsidó kulturális eseményeken nincs szükség fegyveres őrökre

– fogalmazott Szijjártó. A 444 a miniszter szavai kapcsán megjegyez pár egyéb tényt: az állami VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatója, Szakály Sándor, aki tulajdonképpen a kormány főtörténészének tekinthető, egy hónappal ezelőtt arról beszélt, hogy a numerus clausust “semmiképp nem helyes zsidótörvénynek nevezni”, illetve korábban idegenrendészeti eljárásnak nevezte a magyarországi zsidók deportálását. Néhány héttel ezelőtt pedig a köztévé egyik műsorának meghívott vendégei arról beszélgettek, hogy a Waffen SS Budapesten harcoló katonái is megérdemelnék a hősi jelzőt.

Mai nap hírei

Mit fedezel fel elsőre a képen? Sok mindent elárul rólad

unilife.hu9 órája

Visszatérünk a télbe, újra havazás és lehűlés várható

agroinform.hu12 órája

Szakadhat a hó hétfő hajnalban

koponyeg.hu12 órája

Zéró has: 9 étel, ami segít „kiütni” a hasi zsírt!

napidoktor.hu12 órája

Gripenek búcsúztatták ma Budapest felett a vadászpilótát

168ora.hu14 órája

Felcsaptak a lángok Budapesten

metropol.hu15 órája

Csonka András: “Gyáva voltam ahhoz, hogy úgy éljem az életem, ahogy szerettem volna.”

eletforma.hu16 órája

Föld alatt futhat Budapest új körútja

autonavigator.hu17 órája