Szijjártó Péter egy fotóval megcáfolta saját magát

Startlap - Startlap
A holland rendőri túlkapások miatt aggódik, de álláspontja több ponton is kifogásolhatónak tűnik. Délelőtti hírösszefoglaló.

A külügyminiszter egy fotóval cáfolta meg saját magát

Öngólt lőtt a külügyminiszter, amikor aggódott, hogy a holland rendőri túlkapásoknak nem lesznek következményei. Sajtófőnöke szerint csak a valóságot mutatták be. Részletek

Átlagosan 16 hónapba telik munkát találni Magyarországon

Bár Orbán Viktor kormánya nap nap után arról számol be, hogy mennyire sikeres a magyar gazdaság, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) decemberi adatai között egy érdekes szám bukkant fel, ami nem egészen ezt igazolja. Íme

Koronavírus: 6 ezer felett az új fertőzöttek száma

A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva tekinthetőek meg, ahogyan az is, miként is alakul az országos oltási akció, az év első hónapjában.

PDSZ: van olyan iskola, ahol a takarítók vigyáznak a gyerekekre

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint olyan hiány van tanárokból, hogy már pedagógiai asszisztenseket is küldenek az osztályokba. A Pedagógusok Szakszervezete olyan iskoláról számolt be, ahol főiskolásokkal pótolják a gyérülő állományt. A kialakult helyzetről ez a cikk számol be. 

Djokovicot kitoloncolhatják Ausztráliából, a szerb elnök már zaklatásról beszélt

MTI/EPA/Ian Langsdon

A férfi teniszezők világranglistáját vezető, szerb Novak Djokovic, a melbourne-i reptér egyik elkülönített szobájában órákig várakozott arra, hogy beengedjék Ausztráliába, melyet a hatóságok végül megtagadtak tőle. Hogy miért is volt erre szükség, és miért beszélt zaklatásról a szerb elnök, az ide kattintva azonnal ki fog derülni. Az üggyel kapcsolatban menet közben megszólalt Rafael Nadal, hússzoros Grand Slam-győztes is.  

Kazahsztán a „keleti NATO” segítségét kéri a zavargások miatt

Lekapcsolták az internetet Kazahsztánban, miután rég nem látott tömegtüntetések törtek ki a hét elején az országban, az egekbe szökő üzemanyagárak miatt. A kialakult helyzetről ez a cikk nyújt részletes tájékoztatást. 

Franciaország rendkívüli állapotot rendel el, de csak a tengerentúli területein

A francia kormány kihirdette szerdán az egészségügyi rendkívüli állapotot az ország több tengerentúli területén, ahol a koronavírus gyorsan terjedő omikron variánsa miatt jelentősen megemelkedett a fertőzöttek száma. Hogy mely területeken, az ide kattintva fog kiderülni.

Olasz maffiózót buktatott le a Google Street View

Hihetetlen módon  bukkantak a gyilkossággal is vádolt Gioacchino Gammino nyomára, aki 2014 óta állt nemzetközi körözés alatt. A férfit a Google térképeihez rendelt alkalmazás, a Street View buktatta le. Gammino gyakorlatilag teljes egészében új életet kezdett, felhagyott a bűnözéssel, évek óta szakácsként dolgozott. A maffiózó elképesztő sztorija errefelé fog kiteljesedni

Csütörtök este szentelik a Balaton

MTI/Mohai Balázs

Második alkalommal tartanak szentelést Balatonlellén. Kérik, hogy a résztvevők lampiont, mécsest vagy gyertyát vigyenek magukkal. Hogy miért is január hatodikán tartják az eseményt, az innen tudható meg, ahol az is kiderül, vihetnek-e haza szenteltvizet az egybegyűltek.

Komolyabb havazás érkezhet a hétvégén

Éles váltással tért vissza a téli időjárás a rekorddöntő, enyhe napok után. Szombaton egy mediterrán ciklon hozhat havazást, a jelenlegi adatok szerint hazánk keleti területeire. Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

Demonstráló pedagógusok és diákok beszéltek Novák Katalinnal

képcím

Szijjártó: 14 magyart menekítettek ki Szudánból

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...