Szijjártó: Nekünk nem Zelenszkijjel van vitánk

Startlap - Startlap
A külügyminiszter szerint az ukrán elnök helyett a baloldallal van a vita. Szombat este világszerte elsötétülnek városok, jön az óraátállítás, csaló üzenet terjed a Messengeren. Esti hírösszefoglaló.

Szijjártó: Nekünk nem Zelenszkijjel van vitánk

Nekünk nem Volodimir Zelenszkij elnökkel van vitánk. Ő Ukrajna elnöke, természetes, hogy neki Ukrajna és az ukrán emberek érdeke az első

– írta Szijjártó Péter szombat délután a Facebook-oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyar baloldal a legveszélyesebb ebben a történetben. Szavait itt olvashatod.

Behatoltak az oroszok Szlavuticsba, a városba, ahol a csernobili atomerőmű dolgozói is élnek. Rakétatámadás érte Lvivet. Biden mészárosnak nevezte Putyint. Az ukrán-orosz válság hírei.

Szombattól bármikor telefonálhatnak a fideszes aktivisták

Több mint tízezer fideszes aktivista fog szavazásra buzdítani telefonon és személyesen is, erről írnak itt.

Elfogy a zöld hitel? Lassan zárórát hirdetnek a bankok

Egyes bankok már nem fogadnak el zöldhitel-igényt, más fiókok pedig csak rövid ideig tudják még kiszolgálni az új igénylőket. Érdemes-e még próbálkoznia annak, akinek nincs aláírt adásvételi szerződése? Kiderül innen.

Kínlódva indul a nyári időszámítás

Jön az óraátállítás, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás. Ugyan egy órával tovább lesz világos, de a téli és a nyári idő váltogatás a lehető legrosszabb, mindenkit negatívan érint. Vajon melyiket kellene állandóvá tenni? Erről szól ez a cikk.

Ilyen lesz az új Nyugati pályaudvar és környéke

Háromszintes, részben föld alá süllyesztett, modern pályaudvarként tervezik újjá a Nyugati pályaudvart. A tervpályázatot a világhírű brit építésziroda, a Grimshaw Architects nyerte. Ide kattintva éred el a látványterveket és a további információkat.

Három új magyar érdekeltségű járatot indít a Wizz Air

A németországi Dortmundot és Hévízt is összekötik légvonalban.Bővebben.

Világszerte elsötétülnek a városok szombat este

Az idei Föld órája akciót szombat este rendezik, a szervezők arra kérik a kezdeményezéshez csatlakozókat, hogy 20 óra 30 perctől egy órára kapcsoljanak ki otthonukban minden elektronikus berendezést és kapcsolják le a világítást. Az akcióról ebben a cikkben olvashatsz bővebben.

Ne kattints, ha ilyen üzenetet kapsz Messengeren

Az adathalász próbálkozás angol verziójában mindösszesen négy szót („look what i found”, azaz „nézd mit találtam”) és egy sírva nevetős hangulatjelet kapnak a felhasználók a (már megfertőzött) ismerősétől, valamint egy hivatkozást. Utóbbit semmiképp nem szabad lekattintani. Itt írják, mi történik, valaki mégis megnyitja a hivatkozást.

Rakétatámadás miatt sem marad el a Forma-1-es futam

Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

A Formula-1-es nagydíjnak otthont adó dzsiddai versenypályától alig néhány kilométerre mértek csapást pénteken a jemeni húszi lázadók Szaúd-Arábiára. Az autóversenyzők érthető módon megijedtek az esettől, beszámolók szerint többen nem is szerettek volna autóba szállni a hétvégén, a Formula-1 főnöke azonban úgy döntött, hogy a szaúdi nagydíjat az eredeti tervek szerint megtartják. Bővebben.

Címlapfotó: MTI/Balogh Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev

képcím

Szijjártó nyilatkozata után Bosznia felfüggesztette...

képcím

Szijjártó az ukrán béketervről: "Azt én megvétóztam"