Kiemelt Hírek 2020. október 16.

SZFE: A kancellár az épület haladéktalan kiürítésére szólított fel, a diákok nem mozdulnak

Startlap Kiemelt Hírek 2020. október 16.
Mintegy ezer ember gyülekezik a Színház- és Filmművészeti Egyetem előtt péntek este hat órakor, az új kancellár által az egyetem kiürítésére megadott időpontban. Esti hírösszefoglaló.

SZFE-élő: A kancellár az épület haladéktalan kiürítésére szólított fel, a diákok nem mozdulnak

Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új kancellárja az egyik rektorhelyettessel karöltve körlevélben szólította fel az egyetem dolgozóit és oktatóit az intézmény azonnali kiürítésére. Szarkáék takarításra és az őszi szünetre hivatkozva rendelkeztekA diákok az épület elhagyásáról szóló utasítást visszautasítják, az őszi szünetet az eredeti időpontban tartják meg, és birtokvédelemért fordultak a nyolcadik kerület jegyzőjéhez. A Vas utcában egyre nagyobb tömeg gyülekezikEbből a cikkből tájékozódhatsz a fejleményekről, és élő videón is követheted az eseményeket.

Sokkal szigorúbb ítéletet kapott a feleségét feldaraboló darnózseli hentes a Kúriától

Jogerős ítéletet hozott a Kúria pénteken a felesége halála és testének feldolgozása miatt bíróság elé állított N. János ügyében. A férfit először felmentették, a másodfokon eljáró táblabíróság már bűnösnek mondta ki és börtönről döntött, de a Kúria viszont jóval szigorúbb büntetéssel sújtotta a férfit. A felkavaró esetről és a döntésről ebben a cikkben írnak.

Áramlopás miatt kiszállt a rendőrség az erzsébetvárosi önkormányzatnál, lemondott a DK-s Borka-Szász

Több nyomozó jelent meg pénteken a főváros hetedik kerületének polgármesteri hivatalában. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás gyanúja miatt folytat nyomozástBorka-Szász Tamás, a DK VII. kerületi önkormányzati képviselő mandátumáról lemondott és kilépett a pártbólA DK és Niedermüller Péter polgármester közleményben számolt be a történtekről. Íme.

Orbán Viktor tanácsadója orrsprayt ajánl a vidékieknek a koronavírus ellen

MTI Fotó: Komka Péter

Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott a leghátrányosabb települések iskolaigazgatóinak és polgármestereinek postaládáit célozta meg levelével, amelyben egy bizonyos márkájú orrspray beszerzésére buzdít. Hegedűs szerint a szer védelmet nyújthat az új koronavírus ellen. Részletek itt.

Szlávik János és Győrfi Pál százezrekért tart előadást a járványról

Meghökkentő levelet címeztek a Barátok közt című sorozatban Berényi Andrást alakító R. Kárpáti Péter aláírásával több polgármester számára: az ajánlat egy “talkshow” a vírusról a lakosság hiteles tájékoztatása jegyében. Amelyik településnek van elég pénze, az Szlávik Jánost, az Operatív Törzs tagját, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosát, vagy Győrfi Pál OMSZ-szóvivőt is megszerezheti magának. Minderről bővebben itt írnak.

Orbán Viktor: Ne tervezzenek a síszezonban külföldi utazásokat

Miután a miniszterelnök csütörtök este a brüsszeli európai uniós csúcstalálkozón alapos betekintést kapott az európai járványhelyzetbe, videóban összegezte a következtetéseit és javaslatait. Bővebben.

Joe Biden: Nézzék, mi történik Belaruszban, Lengyelországban és Magyarországon! 

Az elnökjelölti tévévita második fordulója helyett szervezett beszélgetésen Donald Trump demokrata kihívóját arról faggatta egy választó, hogyan értékeli Trump külpolitikáját. Biden tett pozitív megjegyzést is, ugyanakkor élesen kritizálta az elnököt, és az elrettentő példák között Magyarországot is felsorolta. Mit mondott Biden hazánkról? Innen kiderül.

Pintér Sándor elismerte, hogy hibáztak a siklóernyős balesetben meghalt férfi mentése során

A Magyar Honvédség Mi-8-as helikoptere is Vértesszőlősre érkezett, amikor július elején egy siklóernyőző az egyik fa fogságába került. A 46 éves férfi egészen addig biztonságban volt az ágak között, amíg a 3900 lóerős honvédségi gép rotorszele nem került a közelébe. Orosz Zsolt elhunyt, és azóta a nyomozás mintha nem akarna haladni. Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén beszélt az ügyről, és egy ígéretet is tett az áldozat hozzátartozóinak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A fehérorosz hatóságok körözést adtak ki Lukasenka kihívója ellen

Fotó: Misha Friedman/Getty Images

Az elnökválasztás óta az országot irányító Aljakszandr Lukasenka diktátor elleni tüntetésektől forrongó Fehéroroszországban, illetve Oroszországban államközi körözés van érvényben Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki vezető ellen. Mivel vádolják? Ebből a cikkből többek között ezt is megtudhatod.

Megérkeztek az új iPhone-ok: mutatjuk az árakat, és hogy mit kapsz a pénzedért cserébe

A járvány miatt egy hónap késéssel, de piacra dobott az Apple négy új telefont. A funkciók terén a készülékek az 5G-vel és a kamerás fejlesztésekkel hasítanak, és persze az áraikkal is, amik az eddigi hagyományokat követve igencsak magasak. Erre a linkre kattintva  kiderül, mit tudnak az új iPhone-ok, és az is, hogy mennyire mélyen kell a zsebedbe nyúlni, ha vásárolnál.

Keresés az oldalon