Szerdától kötelező nemzeti színű zászlókat tenni a sertéshúsra

Startlap - Startlap
A szabályozás elsőre jó ötletnek hangzik, de a szakértők szerint igazából nem az. Ugyanakkor ennek kapcsán fény derült arra, hogy számít-e egyáltalán, honnan származik a disznó, ami a tányérodra kerül. Vasárnapi lustálkodós hírösszefoglaló.

Szerdától nemzeti színű zászlókat kell tenni a sertéshúsra

A január 15-től életbe lépő szabállyal vélhetően a magyar sertés fogyasztását ösztönöznék, azonban könnyen lehet, hogy az intézkedés egyáltalán nem jó. Egyébként vajon van különbség a különböző országokban nevelt malacokból származó sertéshúsok között? Részletek itt.

A középiskolában nyelvi antitalentumnak tartották, mégis 20 nyelvet tanult meg: Lomb Kató, az egyik legelső és legismertebb szinkrontolmács

A nyelv az egyetlen, amit rosszul is érdemes tudni.

Leánykori nevén Szilárd Katalin diák korában még kettesre vizsgázott németből, és nem is gondolt arra, hogy humán irányban képezze tovább magát, így fizika-kémia szakon doktorált. A pécsi születésű asszony ehhez képest később 20 nyelven tanult meg mindenféle tanári vagy tankönyvi segítség nélkül, ebből tízet tolmácsolt – négyet felkészülés nélkül is – és hatból szakirodalmat fordított. Lomb Kató életéről és tanulási technikájáról ebben a cikkben írnak.

Amikor az M7-es autópálya járhatatlan hósivataggá változott: 33 évvel ezelőtt köszöntött ránk az évszázad legnagyobb tele

1987. január 11-én már sejteni lehetett, hogy komoly télnek nézünk elébe: az Erkel Színházban Melis György, a kor népszerű baritonja az esti előadás során megváltoztatta a Don Pasquale címszereplőjének szövegét, és a hóról beszélt. A színházból már csak különféle pótló járatokkal lehetett hazajutni a körúton, pedig az igazi havazás csak másnap indult be igazán. Az alábbi cikkben személyes beszámolókkal, fényképekkel és videókkal idézik fel, hogyan telt 1987 januárja, ami az egyik legdurvább tél volt, amit valaha láttunk.

Leállhat a kórházi ellátás: a kormány szerint a beszállítók “nyerészkednek”, de a kórházak 80 milliárddal tartoznak nekik

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kormányzat extraprofitról és túlárazásról beszél, miközben már a végsőkig feszítették a húrt, hiszen a kórházak tartozása 80 milliárd forint a beszállítók felé, amiből 20 milliárd forintot több mint egy éve nem fizettek meg. Mi lesz, ha valóban elszakad a cérna? Tényleg nyerészkedni akarnak az egészségügyi beszállítók? Erről beszél Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára ebben a cikkben.

A szegedi férfi, aki véletlenül lett lufihajtogató, de már ő a világon a leggyorsabb

Gergő 2010-ben teljesen véletlenül fogott bele a lufihajtogatásba, amelyben hamar igen sikeres lett: a közgazdász végzettségű fiatal férfi annyira gyorssá vált, hogy világrekordot döntött. És ebben a szokatlan hobbiban rátalált valamire, amit régóta keresett már. Gergőről erre a linkre kattintva nézheted meg a Fókusz riportját.

A NASA 17 éves gyakornoka fedezett fel egy új bolygót

Wolf Cukier, a New York-i Scarsdale gimnázium tanulója két hónapos gyakornoki lehetőséget kapott a NASA-nal. A 17 éves diák már a harmadik napján észrevett valami szokatlant, ami egy két nap körül keringő, a Földnél hétszer nagyobb, ismeretlen égitest volt. A fantasztikus felfedezésről ide kattintva tudhatsz meg mindent.

Magyar világutazók segítik Tímeát, az izomsorvadásos lányt, akit senki sem akar támogatni az életkora miatt

Tóth Tímea Zentéhez és Leventéhez hasonló izomsorvadásos betegségben szenved, ő azonban már nem gyermek, így rajta se az állam, se az emberek nem akarnak segíteni. A beteg nőért utazóbloggerek fogtak össze. Tímea életéről, betegségéről, és a világutazók kezdeményezéséről itt írunk bővebben.

Menő holmik 2020-ban, amiknek minden lány örülne

A karácsonyi ajándékvásárlásnak már rég vége, és a legtöbben már a leárazásokon is megtették, amit megkövetelt tőlük a haza. Vagy te nem tartozol közéjük? Akkor számodra különösen jó hír, hogy körbenéztünk az interneten, milyen ajánlatokat kínálnak a különböző webshopok kifejezetten nők számára. Ha érdekel a válogatásunk eredménye, akkor itt folytasd az olvasást.

Utálod a tojáspucolást? Mutatunk egy trükköt, amitől megváltozik az életed

Fotó: iStock

A kezdő szakácsok számára sem ismeretlen a probléma, amit a főtt tojások megpucolása jelent. Ennek vége: valaki feltette a netre a tökéletes megoldást. Íme mindez videón.

Kivételesen ritka esemény zajlik az égbolton: nagyon erős hatása van a csillagjegyekre

Az asztrológusok szerint nagyon különleges és egyben roppant ritka esemény zajlik az égbolton vasárnap és hétfőn: négy bolygó áll együtt a Bak jelében. Egy bolygóállás minél ritkább, annál erősebb a hatása a csillagjegyek életére. Ha érdekel, mit jelent ez a gyakorlatban az egyes állatövi jegyek szülöttei számára, akkor ezt a horoszkópot ajánljuk a figyelmedbe.

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Magyar ember léphet a Holdra, már a dátum is megvan

képcím

A Challenger űrsikló egy nagy darabját találták meg az...