Ők lőtték le az ukrán utasszállítót: itt a beismerés

Startlap - Startlap
A borzalmas szerencsétlenség hatalmas felháborodást váltott ki világszerte. Heti hírösszefoglaló.

Kiderült, kik lőtték le az ukrán gépet

A világsajtó kiemelten foglalkozik az ukrán repülőgép tragédiájának legfrissebb fejleményével: most kiderült, kik a valódi felelősek a több, mint 100 ember halálát követelő tragédiának. Ha te is kíváncsi vagy a részletekre, akkor csak ide kell kattintanod.

Több száz millió forint készpénzt foglaltak le a Borkai-üggyel kapcsolatos nyomozás során

Négy különböző nyomozás is folyik a bukott győri polgármestert érintő ügyekben, operatív felderítés zajlik a botrány kirobbantója ellen. Emellett egy “érintett” lakásában több százmilliónyi készpénzre bukkantak. A nyomozásról bővebbenitt olvashatsz

Orbán kiállt a nyilvánosság elé – ilyen volt a miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatója

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Több, mint két és fél órán keresztül beszélt Orbán Viktor, ennek nagy része az újságírók kérdéseire adott válaszok részletes kifejtése volt. Mindezek fókuszában, a témák közt helyet kapott a választási vereség, az egészségpolitika, a klímaveszély, a Mátrai Erőmű, de nem kerülte ki a Borkai-botrányt sem. Ha kíváncsi vagy, hogy állta a sarat a miniszterelnök, akkor minden kiderül egyetlen kattintás után. 

Mi vár ránk 2020-ban? Ezek lehetnek a kormány nagy dobásai

Az elmúlt hónapokban a Fidesz bejelentette az újabb gazdaságvédelmi és családvédelmi  akcióterv elindítását, ami várhatóan az idei év legfontosabb gazdasági intézkedései lesznek. Mire számíthatunk vajon a két intézkedéscsomagtól? Erről szól ez a cikk.

Lázár szerint a Fidesz elveszítette választói bizalmát

Lázár János nagyinterjút adott egy hódmezővásárhelyi hírportálnak, amelyben többek között az önkormányzati választás eredményéről, az Egy Ladában Lázárral sorozat jelentőségéről beszélt, valamint elmagyarázta, miért vitt virágot Horthy Miklós sírjára. A beszélgetés legérdekesebb részleteit ide kattintva ismerheted meg. 

Lelőnek tízezer tevét Ausztráliában

Fotó: iStock

A profi vadászok szerdán kezdik majd el a mészárlást a bennszülöttek lakta Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara térségi önkormányzat rendelete nyomán. A miértre a válasz csak egyetlen klikkre.

Így szervezik be a magyar fiatalokat külföldi szexmunkára

Megdöbbentő riportot közölt a brit The Guardian arról, hogyan hálózzák be az emberkereskedők a szegénységben, kiszolgáltatottságban élő, főként fiatalabb magyarokat. Lévai Richárd közösségimédia-szakember a jelenség kapcsán többek között arról is beszél, hogy mikor érdemes gyanút fogni. A témáról bővebben itt olvashatsz.

A nemzetstratégiai jelentőségű 888.hu nemes egyszerűséggel leköcsögözte Gulyás Mártont 

A 888.hu is lehozta a hírt, miszerint az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kér Gulyás Márton aktivistára, amiért összefestékezte az Állami Számvevőszék épületét. Igen ám, de a nemzetstratégiai jelentőségűvé minősített Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz kötelékébe tartozó portál finoman szólva durva címet adott a cikknek. Ha érdekelnek a 888 korábbi problémás írásai, valamint mostani remekbeszabott címadásuk, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Nagyon komoly vádakat fogalmazott meg az ARD: a német tévé szerint 5,5 millió dollár tűmt el a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségből, aminek Aján Tamás az elnöke

Az ARD német közszolgálati televízió oknyomozó riportjában kemény állítások hangzottak el a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség magyar elnökével, Aján Tamással, valamint a magyar doppingellenőrökkel kapcsolatban. A műsor szerint a sportszövetségben 5,5 millió dollárnak veszett nyoma, miközben a magyar ellenőrök kenőpénz ellenében szemet hunytak a manipulált minták felett. Részletek itt.

Kiderült, mi lesz a 22 éves helyettes államtitkár feladatköre

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkárává nevezték ki szerdán Rácz Zsófiát – mondta a minisztérium család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek nyilatkozva. Novák Katalin részletesen beszélt Zsófia feladatköréről, melyre ebben a cikkben derül majd fény. 

 

Ez is érdekelhet

képcím

La Repubblica: Orbán 8 millió eurót fizetne, hogy Magyarországon...

képcím

Novák Katalin találkozott Mel Gibsonnal

képcím

Várkonyi Andrea a férjével közös szerelmes fotót posztolt