Szakítás, fogyás, zongorázás, lengyelül tanulás - mindent egy szerep kedvéért

Startlap - Startlap
Ma 45 éves az Oscar-díjas Adrien Brody.

Adrien Brody Oscar-díjas amerikai színész, magyarországi zsidó gyökerekkel. 1973. április 14-én született New Yorkban.

Édesanyja a magyar származású Sylvia Plachy fotóriporter, aki Budapesten született katolikus apától és zsidó anyától, apja Elliot Brody zsidó származású tanár. Már gyermekként színész akart lenni. Zsebpénzét többek között az off-Broadwayn eljátszott kisebb alakításokból szerezte meg. Később beiratkozott a New York-i filmfőiskolára.

1993-ban játszott a King of the Hill című filmben. Közben kisebb szerepeket is kapott a Solo – a tökéletes fegyver, az Angels in the Outfield, a Szerelem utolsó vérig című filmekben. Egyik interjújában azt nyilatkozta, hogy szereti az olyan történeteket, amelyekben az ember szimpatizál a rosszfiúval.

A zongorista című film eljátszásához Adrien Brody-ra nehéz feladatok vártak. Roman Polanski több mint ezernégyszáz jelentkező közül választotta őt a főszerepre. Meg kellett tanulnia Chopint játszani, lengyelül beszélni, és hat hét alatt több mint tizenhárom kilót kellett leadnia az utolsó gettó-jelenetekhez (később, a Ragadozók című film kedvéért viszont nagyjából ugyanennyi izmot szedett magára). Még barátnőjével is szakított a film kedvéért, hogy minél jobban átérezhesse milyen az, ha valaki mindent elveszít. Nem volt hiábavaló a felkészülés, ezért az alakításért elnyerte a legjobb férfi színésznek járó Oscar-díjat.

 

Forrás: Wikipedia

Címlapfotó: MTI/EPA/Julien Warnand

Ez is érdekelhet

képcím

Kálmán Olga lesz a DK frakciószóvivője

képcím

Üzent a budapesti ukrán nagykövet Orbánnak: "Ti lesztek a...

képcím

Puskás Peti és Dallos Bogi vicces helyen töltik a nászutat