Kiemelt Hírek 2020. március 03.

Szabad ember a 17 éves Csenge megölésével vádolt fiú

Startlap Kiemelt Hírek 2020. március 03.
Kisétálhatott a tárgyalás végeztével, csak a holmijáért megy vissza a börtönbe. Esti hírösszefoglaló.

Szabadon távozott a bíróságról a Csenge megölésével vádolt fiú

Négy év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a 17 éves borsodnádasdi K. Csenge feltételezett gyilkosát, a 22 éves B. Rolandot, aki ennek ellenére szabadon távozhatott a bíróság épületéből. A megdöbbentő ügy újabb fordulatáról itt lehet többet megtudni.

Hihetetlen, de igaz: hatalmas befolyásra tett szert Orbán lánya

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI, Szigetváry Zsolt / MTI

A magyar miniszterelnök gyermeke mellett hazánk leggazdagabb emberének, Mészáros Lőrincnek is olyan lánya van, aki erős ráhatással bír az ország bizonyos szegmenseire. A Forbes magazin ez évben is listázta a legbefolyásosabb 50 nőt: ide kattintva lehet rácsodálkozni, hogy miként is kerültek egy társaságba olyan ismert emberekkel, vezetőkkel, akik már évtizedes tapasztalattal bírnak akár üzleti, akár közélet terén. 

Kukacos májkrém: a kórház az anyát hibáztatja

Egy kolozsvári gyermekkórházban történt az eset, melynek vezetősége szerint az anyuka hibájából került kukac a májkrém mellé. Az ügy itt nem ért véget, még éjszaka randalírozó csótányok is feltűntek az errefelé olvasható sztoriban. 

Kiderült, mennyi időt töltöttek Magyarországon a koronavírusos diáklányok

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi szakemberei folyamatosan tájékozódnak cseh kollégáiknál a Prágában koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált két egyetemistával kapcsolatban, akik Magyarországon is jártak – közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos keddi budapesti sajtótájékoztatóján, melynek lényegi részeit ez a cikk foglalja össze. 

Nem mehet unokái temetésére a vonat elé hajtó nő

Egy 8 és egy 11 éves kislány halt meg február közepén Kecskeméten annak a szörnyű balesetnek a következtében, amikor a gyerekek 62 éves nagymamája a piros jelzés ellenére ráhajtott a sínekre, ahol egy vonat elsodorta őket. 

Takarót már nyílt levélben gúnyolja a DK szóvívője

Takaró Mihály a Magyar Nemzetnek adott interjút a módosított Nemzeti alaptantervről, melyben elhangzott egy olyan mondata, ami széles körben váltott ki ellenérzéseket. Erre reagált vitriolosan a Demokratikus Koalíció szóvivője, Barkóczi Balázs. A politikus erősen kritikus szavai ide kattintva olvashatóak el.

Koronavírus: 9 újabb országban jelent meg

Kedd délelőtt 10 órakor a világ 76 államában 90 914  fertőzést tartottak számon. Az újonnan fertőzött országok listája innen érhető el. Ráadásul egy újabb, szomszédos országban is van már beteg, akit szombaton szállítottak kórházba, miután hazaérkezett Olaszországból Románián keresztül. Utóbbinál, Temesváron pedig már megvan az ország negyedik fertőzöttje.

Ilyen volt Orbán Viktor rendszerváltása

Fotó: Szalay Zoltán / Fortepan

Huszonkilenc évesen unta az ellenzéki szerepet, de vajon mit válaszolt azoknak, akik már akkor diktátorhajlamokat fedeztek fel benne? Orbán Viktor és az újszülött magyar demokrácia rövid története innen érhető el.

Rendőrök szállták meg a mohi atomerőművet

Szlovákiában a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a mohi atomerőműnél razziázik. A nagyszabású rendőri akcióban az „Elektro” nevű speciális egység mellett csaknem 100 rendőr vesz részt. A miértre errefelé érkezik a válasz. 

Görög miniszterelnök beszélt a határon kialakult súlyos helyzetről

A török-görög határ török oldalán a napokban több, mint tízezer menekült gyűlt össze, miután Törökország bejelentette: részükről akadálytalanul mehetnek tovább az Európai Unió felé. Most az érintett terület közelében fogadta Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnökét, Ursula von der Leyent, és Charles Michelt. 

Keresés az oldalon