Súlyosan sérült a 13 éves, akinek Siófokon áthajtottak a fején a vízisípályán

Startlap - Startlap
Döbbenetes indokkal utasította el a bíróság az exrendőr keresetét, aki perre ment a tőle elvett 2,3 millió forintnyi nyugdíjáért. Terhes feleségével sétált az újságíró az Árkád előtt, amikor lefejelték, mert arab bevándorlónak nézték. Gyilkosság történt Rákospalotán, máris elfogtak három férfit. Hírösszefoglaló.

Mentőhelikopter vitte el a siófoki strandról a 13 éves fiút, akinek egy wakeboardos kislány áthajtott a fején 

Szombaton délután a siófoki Bamboo Sziget wakeboard pályán két tizenéves síelő ütközött, az egyikük az eset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba vinni. Azóta a rendőrség, a mentőszolgálat, és a pályát üzemeltető cég is megszólalt, amelyből kiderült, hogyan történt pontosan a baleset – ezt erre a linkre kattintva olvashatod el.

Döbbenetes indokkal utasította el a bíróság az exrendőr keresetét, aki perre ment a tőle elvett 2,3 millió forintnyi nyugdíjáért

A kép illusztráció. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Egy volt rendőr a bírósághoz fordult, amiért 2012 óta már szolgálati járandóság címén, csak a személyi jövedelemadóval csökkentett mértékben folyósítják nyugdíját. Az ítélet szerint az állam nem szegett szerződést, amikor a korábban megítélt és beígért nyugdíj helyett hirtelen csökkentett összegett kezdett utalni, és ezzel mintegy 2,3 millió forintot vett el az exrendőrtől. A bíróság különös indoklásátebből a cikkből ismerheted meg, ahol azt is megtudhatod, miért nem tudta a férfi Strasbourgban sem érvényesíteni a keresetét, és egy másik hasonló esetről is olvashatsz.

Terhes feleségével sétált az újságíró az Árkád előtt, amikor lefejelték, mert arab bevándorlónak nézték

Rézműves Benjámin Dániel és terhes felesége szombat késő délután a fővárosi Árkád bevásárlóközpont előtt sétált, amikor két férfi agresszív szidalmazásba kezdett, és lefejelték az újságírót. További részletekért ide kattints.

Gyilkosság történt Rákospalotán, máris elfogtak három férfit

A rendőrség tájékoztatása szerint délelőtt elfogtak három férfit a rákospalotán vasárnap reggel talált holttesttel összefüggésben. A bűnügy részleteit ebben a cikkben olvashatod el.

Ürülék, poloskák, mocsok és tomboló alkoholizmus: egy buszsofőr elmesélte, milyen az élet a BKV munkásszállóján

Érzékletes leírást adott egy BKV-s buszvezető a vállalat Dél-Pesti Üzemigazgatóságán dolgozó munkatársainak elhelyezésére szolgáló Méta utcai munkásszállón uralkodó iszonyatos állapotokról. A József névre hallgató férfi végül úgy döntött, inkább a kocsijában alszik, de a szállóra nem megy vissza. Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke további részletekkel egészítette ki a sofőr beszámolóját, és elmesélte, mi a helyzet a többi munkásszállón. Az ügyre a BKV is reagált, a válaszukon senki se fog meglepődni. Minderről bővebben itt tájékozódhatsz.

A gyerekével bújkál a felháborodott tömeg elől a balotaszállási állatkínzó

Forrás: ATV

A sajtó értesülései szerint fiával együtt elmenekült otthonából az a 68 éves balotaszállási nő, akiről a hét elején derült ki, hogy nagy sebességgel húzta maga után a kocsijához kötött kutyáját, majd elásta a halálra kínzott állatot, és közölte, hogy nem bánja a tettét. Arról, milyen nagy közfelháborodást váltott ki az eset, és mit lehet tudni most az asszonyról, kattintás után olvashatsz.

Az OMSZ kiadta a legmagasabb fokú figyelmeztetést a fullasztó hőség miatt

Hétfőn tovább fokozódik a kánikula, ami miatt az ország egy részén másodfokú, a többi területen pedig a legmagasabb fokú figyelmeztetés van érvényben. A következő napokban várható időjárásról, valamint a veszélyjelzésről ezen az oldalon tudhatsz meg minden fontos információt.

Csodás ereklyére bukkantak a ferihegyi repülőtér útépítési munkálatai közben

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér gyorsabb megközelítésének érdekében épülő turbókörforgalom építése miatt lebontásra ítélt reklámhídom kincset találtak a munkálatok közben. Kíváncsi vagy, mit fedeztek fel? Innen kiderül.

30 libegő zuhant le Kanadában, a rendőrség szerint valaki elvághatta a kötélrendszert

A Vancouvertől nem messze fekvő Squamish városának Sea-to-Sky gondola néven ismert libegőrendszerének a jelek szerint szándékosan megrongálták a kötélzetét, mielőtt 30 libegő a mélybe zuhant. Ha érdekelnek a részletek, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ez is érdekelhet

képcím

Videón az M4-esen hömpölygő sárfolyam

képcím

Fotókon Ferenc pápa találkozása Orbán Viktorral

képcím

Első fotók a pápalátogatásról - száz gyerek fogadta a Liszt...