Súlyosan bántalmaztak egy autista fiatalt

Hétfőn este történt az eset, a tettest azóta elfogták.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-25 20:58

Fotó: MTI

Hétfőn este súlyosan bántalmaztak, szinte félholtra vertek egy dunaújvárosi autista fiatalembert. Az áldozat, Kovács Péter azóta az intenzív osztályon fekszik és mesterséges altatásban tartják – számolt be az esetről a Bors. Péter hétfőn este a Széchenyi Parknál sétált, amikor mindenféle indok nélkül összeverték.

“A testvérem délután elment otthonról. A barátnője már tíz óra magasságában is kereste, de sehol sem találta. Állítólag abban az időben még látták épségben, éjfél után azonban már a mentők keresték a városháza környékén” – meséli a lapnak a sértett bátyja, András. – “Valaki bejelentette, hogy sérülten, magatehetetlenül fekszik a földön, és azonnali ellátásra szorul. Rögvest a helyi kórházba szállították, rendkívül súlyos állapotban” – tette hozzá a testvér.

Az autista fiiatalember koponyája hosszirányban eltört, a bal füle félig leszakadt, a jobb szemének vonalában pedig felszakadt a bőr. Vérömleny keletkezett az agyában, és a csigolyája is megrepedt, de az orvosok szerint fel fog épülni.

“Amikor meglátogattam a kórházban, majdnem sokkot kaptam. A földön feküdhetett, úgy taposhatták a fejét. Ezt abból gondolom, hogy cipőnyomok voltak a fején, a testén nem voltak külsérelmi nyomok. A testvéremről tudni kell, hogy mentálisan sérült és autista, így könnyen kihasználhatták a hiszékenységét az éj leple alatt. Az a legszörnyűbb, hogy cserbenhagyták, csak a szerencsének köszönhető, hogy rátaláltak” – kesergett András.

Időközben a rendőrség nyomozást indított és sikerült is megtalálniuk a tettest:  egy 36 éves férfit fogtak el. H. Gábort kihallgatták, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Mai nap hírei

Rendkívüli bejelentést tett Szijjártó Péter a vakcinákról

demokrata.hu2 órája

Christoph Európa felé tart

koponyeg.hu3 órája

Hajnalban kezdte meg a napot Orbán Viktor

metropol.hu4 órája

Fúziós prosztatabiopszia mentheti meg a férfiak életét

szimpatika.hu6 órája

Annak köszönheted, hogy életben vagy, hogy még nem találkoztál ezzel a tízéves kisfiúval

unilife.hu16 órája

Melania Trump ruhájával üzent az egész világnak

joy.hu17 órája

Plasztikkártyát kap, akit már beoltottak, akár este 8 után is kimehet vele

life.hu17 órája

Sír és nevet a növényvédelem, februárra visszajön a tél

agraragazat.hu19 órája