Már tudják hol van Suhajda Szilárd, péntek hajnalban indulnak érte

Startlap - Startlap
A hegymászó életjeleket mutatott, de nagy a valószínűsége annak, hogy komolyabban megsérült.

A hvg.hu cikke szerint Suhajda Szilárd Mount Everes-expedíciójának hazai háttércsapata csütörtök reggel arról kapott hírt, hogy a magyar mászó 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában tartózkodik. Minderről csütörtök este Suhajda felesége, Legindi Tímea számolt be.

Az őt észlelő csapat Suhajdát az öltözete alapján tudta beazonosítani. Mellette elhaladva magashegyi ödéma és fagyási sérülés nyomait látták rajta, de egyértelműen életjeleket mutatott. 

A háttércsapat tagjainak sikerült megállapodnia a magyar mászó alaptábori hátterét biztosító nepáli ügynökséggel abban, hogy péntek reggel helikopterrel megpróbálnak olyan magasságba felrepülni, ahonnan láthatóvá válhat a sportoló.

Ezzel párhuzamosan három serpa indul meg Suhajdáért: ők optimális esetben már pénteken, a késő esti órákban elérhetik a tartózkodási helyét. 

A hegymászó felesége ugyanakkor arról beszélt, hogy az életben maradási esélyei jelentősen csökkenhettek, de Legindi Tímea teljes mértékben bízik férje kitartásában és a csodákban. 

A Mount Everesten csúcstámadásra induló hegymászó “tisztán” akarta meghódítani a 8848 méteres magaslatot, ami magyar állampolgárnak még nem sikerült.

Ez is érdekelhet

képcím

Gyertyagyújtással emlékeztek Suhajda Szilárdra a...

képcím

Nem tudott felszállni a helikopter, ami Suhajda Szilárd nyomait...

képcím

Gyertyagyújtást szerveznek Suhajda Szilárd emlékére