Sosem látott összegű plusz pénz vár a nyugdíjasokra a következő hónapokban

Startlap - Startlap
A nyugdíjprémium, a nyugdíjkorrekció és a 13. havi nyugdíj összesen több százezer forintot jelenthet a következő hónapokban egy átlagos idősnek. Hírösszefoglaló.


Peter Macdiarmid/Getty Images

Sosem látott összegű plusz pénz vár a nyugdíjasokra a következő hónapokban

A nyugdíjprémium, a nyugdíjkorrekció és a 13. havi nyugdíj összesen több százezer forintot jelenthet a következő hónapokban egy átlagos idősnek. Részletek.

Koronavírus itthon: nagyot ugrott az elhunytak száma

Az új fertőzöttek és a halálozások egyre növekvő számát támasztják alá a szennyvízminták emelkedő víruskoncentrációi. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák, köztük a Népegészségügyi Központ méréseivel, erre a linkre kattintva találhatók.

Kiderült, miért omlott össze tegnap a Facebook 

Hétfő este a vállalat történetének legnagyobb leállásának lehettünk tanúi, a Facebook mellett az Instagram és a WhatsApp is elérhetetlenné vált, ahogy az alkalmazottak által használt, belső rendszerek is. Mi történt? A Facebook megszólalt.

42 milliárdért vett bélyegeket a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból

Az elméletben gazdaságvédelemre szánt mintegy 4 ezer milliárd forintot sajátosan költötték el tavaly: állami vállalatok, valamint a Fideszhez köthető közalapítványok jóval több pénzt kaptak, mint ami ténylegesen közvetlenül gazdaságvédelmi támogatásra ment. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Újabb rekordot dönthetnek a héten az üzemanyagárak

Sean Gallup/Getty Images

Kedden folytatódott a kőolaj drágulása, ami szinte garantáltan további áremelkedést jelent a benzin és a gázolaj piacán, ahol már amúgy is sosem látott szintű árnövekedés tapasztalható. Részletek.

Közleményben magyarázták el, hogyan kell értelmezni az előválasztás eredményeit

Az Országos Előválasztási Bizottság indoklása szerint “az előválasztás technikailag jelentősen eltér az általános választástól, így az általános választáson megszokott fogalmak helyett más fogalmakat használunk, valamint bizonyos fogalmaknak a megszokottól eltérő tartalma van”. Bővebben.

Több fürdőben nagy kedvezményekkel várják a nyugdíjasokat

A legtöbb helyen a belépőjegyek és a bérletek árát csökkentették, de olyan fürdő is akad, ahol a gyógyászati kezelések akciósak az idős korosztály számára. További információkért katt ide.

Jelentősen megugrott a liszt ára, az olcsó tészta máris eltűnőben van a polcokról

A járvány utáni infláció elkezdett megjelenni az élelmiszerboltok árcímkéin. A G7 szokásos próbabevásárlásának ára csak azért nem szállt el szeptemberben, mert egyes zöldségek-gyümölcsök olcsóbbak lettek augusztushoz képest. Bővebben.

Mesés hajnali szarvasrudlit rögzítettek Nógrádban

Rob Stothard/Getty Images

Az állatok türelmesen vártak az autóút szélén, hogy átkelhessenek, majd amikor látták, hogy nincs veszély, felsorakoztak, és komótos szökellésekkel átvágtak. Videó.

Ilyen enyhe napok már csak jövő tavasszal lesznek

A hét közepén érkezik az időjárási fordulat, komoly lehűléssel és csapadékkal. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Debreciner: Kósa Lajos 8 éven át diplomásnak hazudta magát

képcím

WHO: Valószínű, hogy Európa a járvány végső fázisához...

képcím

Koronavírus itthon: 39 928 új fertőzöttet igazoltak a hétvégén